SMART KRAGUJEVAC: Plaćanje prevoza mobilnim ili karticom i jeftinije i brže | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SMART KRAGUJEVAC: Plaćanje prevoza mobilnim ili karticom i jeftinije i brže

Od 24. septembra Kragujevac je korak bliži pametnom gradu, uz lakše i brže plaćanje karte za gradski prevoz, koja je, ako se plati karticom ili mobilnim jeftinija, a korisnik ne mora da ide na kiosk zbog karte.

  Izvor: MONDO/N. Petrović

U Kragujevcu je od 24. septembra moguće beskontaktno plaćanje usluga javnog gradskog prevoza pojedinim beskontaktnim karticama.

Još vesti iz Kragujevca:

Projekat su implementirali Grad Kragujevac, Apex solutions, AIK Banka i kompanija Mastercard, a nadležni i organizatori projekta navode da to sistem plaćanja gradskog prevoza čini jednostavnijim i efikasnijim kako za stanovnike, tako i za posetioce Kragujevca.

Plaćanje u gradskom prevozu obavljaće se jednostavnim prislanjanjem bilo koje Mastercard kartice na validator, a zvučni signal i poruka na displeju označiće uspešno kupljenu kartu.

Pored beskontaktnih kartica, plaćanje u vozilima javnog gradskog prevoza moći će da obavljaju i oni korisnici koji plaćanja obavljaju mobilnim telefonima. Beskontaktno plaćanje karticama je jeftinije od plaćanja gotovinom u javnom prevozu, a posebno će biti atraktivno mladima, studentima i onima, koji posećuju Kragujevac zbog posla ili medicinske nege, rečeno je na Panel diskusiji povodom uvođenja ovog načina plaćanja gradskog prevoza.

Svako plaćanje je zaštićeno višeslojnim mehanizmima zaštite, koji se već primenjuju za sva druga beskontaktna plaćanja karticama. Naglašen je i značaj edukacije građana o tome da je ovo siguran vid plaćanja i da je važno da promene navike u odnosu na standardan način plaćanja.

Prinošenjem kartice validatoru kreira se specijalan kod, koji važi 120 minuta, a prilikom naredne vožnje kreira se novi pa su zloupotrebe nemoguće.

I cena karte će biti povoljnija, ako se karta plati karticom ili pametnim telefonom - svega 79 dinara, dok redovna vožnja košta 150 dinara.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA