Ministarstvo odbrane upozorava: Ne ažurirajte još svoj operativni sistem! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarstvo odbrane upozorava: Ne ažurirajte još svoj operativni sistem!

Nakon što je Apple zvanično objavio svoj operativni sistem iOS 13, mnogi korisnici odmah su počeli da nadograđuju svoje uređaje. Ali, nije trebalo to da učine, tvrdi američko Ministarstvo odbrane...

  Izvor: MONDO / Apple

Ministarstvo odbrane SAD (US DoD) preporučuje da bi bilo bolje da to ne rade. U mejlu poslatom zaposlenima i spoljnim saradnicima, Ministarstvo ističe da novi operativni sistem nije bezbedan, jer dolazi sa brojnim bagovima, koje je najlakše izbeći tako da se uopšte ne instalira.

iOS aplikacije i igre su zlatna koka dobrim programerima i studijima:

Ipak, da ne bude sve tako crno, DoD savetuje korisnicima Apple uređaja da sačekaju novu verziju iOS 13.1, koja će izaći 24. septembra. Apple bi u njoj trebalo da zakrpi sve "rupe", koje su otkrili stručnjaci za bezbednost Ministarstva obrane SAD, objavio je Tehnopolis, pozivajući se na Softpedia sajt. Nije samo bezbednost iOS 13 nadogradnje problem.  Jedan propust vezan je uz Bluetooth i povezivanje sa spoljašnjim uređajima - na iPhone 8 modelu, sa kojim ranije nije bilo nikakvih problema sa spajanjem s spoljnim zvučnicima, automobilom i slično, sad veza pukne nakon nekoliko sekundi.

Jednom broju korisnika ni Wi-Fi više ne radi kao što je radio pre nadogradnje, a deo korisnika ima probleme i sa virtuelnom tastaturom. Takođe, iOS 13 ima i bezbednosni propust putem kojeg bi neko mogao da zaobiđe da hakuje zaključani ekran i pristupi kontaktima korisnika, o čemu se pisalo još dok je iOS 13 bio u BETA fazi testiranja kod korisnika.

Nije Ministarstvo odbrane jedino, koje upozorava na novi iOS 13, učinile su to i kompanije za proizvodnju igara, među njima i Epic i Tencent, koji izdaju mega hitove Fortnite i PUBG, navodeći da njihovi naslovi ne rade gotovo nikako nakon ažuriranja na iOS 13 i, takođe savetuju da se sačeka sa nadogradnjom do najranije 24. septembra, dok se ne ustanovi da je Apple popravio sve što pravi problem.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Vesti, koje su vam privukle pažnju:


Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA