Poznati Android proizvođač ulazi u TV industriju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznati Android proizvođač ulazi u TV industriju

HONOR Vision predstavlja novu budućnost televizije, punu inovacija, koje spajaju mobilne telefone i tablete sa TV-om u jednu celinu, preko koje se može upravljati svim pametnim uređajima kod kuće.

  Izvor: MONDO portal / Huawei

Kompanija HONOR, jedan od vodećih svetskih brendova mobilnih telefona, predstavila je HONOR Vision porodicu uređaja tokom Huawei Developer konferencije (HDC).

Ovo je prvi uređaj kompanije HONOR sa pametnim ekranom, opremljen brojnim najsavremenijim tehnološkim inovacijama. HONOR Vision, takođe poseduje tri Huawei inteligentna čipseta, sopstvene proizvodnje, kao što su Honghu 818 čipset za inteligentni displej, NPU čipset za AI kameru, kao i Wi-Fi čipset najvećeg mogućeg kvaliteta. HONOR Vision je prvi pametni televizor, kojeg pokreće HarmonyOS kompanije Huawei, o kojem se toliko pričalo u poslednje vreme, a o kojem smo vam BAŠ SVE REKLI u našoj prethodnoj vesti.

HONOR Vision nije televizor u klasičnom smislu te reči. On predstavlja budućnost televizije, punu HONOR inovacija. HONOR Vision će imati veoma značajnu ulogu u budućnosti pametnog života. On ne predstavlja samo centar za kućnu zabavu, već i centar za deljenje informacija, kontrolu i interakciju drugih uređaja”, izjavio je Džordž Žao, predsednik kompanije HONOR.

Tokom konferencije, Huawei je predstavio i HarmonyOS operativni sistem, kreiran sa ciljem da korisnicima obezbedi jedinstveno korisničko iskustvo, optimizovano za sve uređaje i korisničke scenarije. HarmonyOS će biti optimizovan I postepeno uvođen na sve pametne uređaje HONOR i HUAWEI, uključujući pametne satove, pametne ekrane, sisteme u vozilima I pametne zvučnike. HarmonyOS će biti objavljen kao platforma otvorenog koda širom sveta, kako bi se podstaklo njegovo brže prihvatanje, ali i razvoj, kako sistema, tako i aplikacija za njega.

Honor Vision Smart Screen Official Promo
Izvor: HONOR China

Honghu 818 čipset za inteligentni ekran opremljen je sa sedam naprednih tehnologija za obrađivanje slike, uključujući:

- detekciju i kompenzaciju pokreta (MEMC)
- HDR tehnologiju (HDR)
- super-rezoluciju (SR)
- smanjenje šuma (NR)
- unapređenje dinamičkog kontrasta (DCI)
- automatsko upravljanje bojama (ACM) i
- local dimming tehnologiju (LD).

Honghu 818 čipset unapređuje i optimizuje rezoluciju slike, kontrast prikaza i boje, pomoću više različitih algoritama. Osmojezgarni procesor u stanju je da podnese opterećenje u vidu obrađivanja slike na velikim ekranima i da pokreće više različitih procesa i zadataka istovremeno.

MEMC tehnologija mu, takođe omogućuje da prikazuje sliku visoke rezolucije, da isporuči superioran kvalitet zvuka i glasovnu interakciju sa veće udaljenosti. Nadmoć procesora se ogleda i u tome što je stepen iskorišćenosti protoka u proseku za 50 odsto bolja nego kod konkurentskih procesora.

NPU čipset za AI kameru je još jedna inovacija kompanije HONOR. Pametna iskačuća (pop-up) ili tzv. “slajder“ AI kamera, opremljena je HiSilicon Hi3516DV300 NPU čipsetom, pa pruža AI mogućnosti, kao što je prepoznavanje lice, praćenje tela i detekcija držanja tela. Dizajn kamere pruža pametno i bezbedno korisničko iskustvo, pri čemu se rotira za 10 stepeni ka dole kada je televizor postavljen na zid, a takođe se automatski “sakriva“ iza ekrana kada nije u aktivna.

Wi-Fi čipset najvećeg mogućeg kvaliteta je HiSilicon Hi1103. Budući da je ovo prvi čipset na svetu sa protokom od 160 MHz i brzinom do 1.7 Gbps, to znači da je on 1,7 puta brži od industrijskog proseka, pri čemu obezbeđuje stabilniju i kvalitetniju video reprodukciju, naročito kad je reč o 4K HD video zapisima. On, takođe podržava 2.4 GHz/5.0 GHz optimizaciju za dvostruku frekvenciju, pa tako 2.4 GHz Wi-Fi obezbeđuje jači Wi-Fi signal i veći domet, a 5.0 GHz Wi-Fi obezbeđuje veću brzinu internet protoka i manje “kočenje“ mreže, čime se obezbeđuje optimizovana konekcija u najrazličitijim okruženjima.    

HONOR Vision: Transformisanje budućnosti televizije

HONOR Vision će imati znatno veću ulogu u pametnim domovima. Ovaj SMART televizor neće biti samo centar kućne zabave, već i centar za deljenje informacija, kontrolu i interakciju sa drugim uređajima.

Centar za kućnu zabavu: HONOR Vision nudi značajno unapređene audio i vizuelne mogućnosti, pri čemu poseduje veliku količinu sadržaja sa Huawei Video i brojnih drugih platformi, i na taj način jedinstveni centar za gledanje omiljenih TV serija, emisija, filmova, animiranih filmova, slušanje muzike. 

Centar za deljenje informacija: Inteligentni displej na HONOR Vision televizoru opremljen je funkcijom “Family Note“, koja omogućuje korisnicima da prebace 600 miliona fotografija sa pametnog telefona na pametni televizor preko Huawei Share aplikacije, za samo 20 sekundi, što je 100 puta brže u odnosu na prebacivanje preko Bluetooth veze.

Centar za upravljanje i kontrolu: Huawei i HONOR su posvećeni cilju da uspostave otvoreni ekosistem za pametno domaćinstvo - HiLink. Ova platforma, kao i tehnologija, koja stoji iza nje, biće dostupne drugim proizvođačima uređaja za pametno domaćinstvo, omogućujući na taj način korisnicima da povežu svoje omiljene uređaje za pametno domaćinstvo.

Centar za interakciju uređaja: Inteligentni displej na HONOR Vision televizoru koristi funkciju HONOR Magic-link, omogućujući korisnicima da pomoću svojih pametnih telefona ili tableta pretražuju programe, sprovode podešavanja i mnoge druge stvari. Ova funkcija, takođe omogućuje korisnicima da na HONOR Vision istovremeno sinhronizuju sadržaj, koji se nalazi na ekranima njihovih telefona ili tableta. Pomoću ove funkcije, korisnici mogu da se povezuju i projektuju fajlove bez preuzimanja dodatnih aplikacija na telefon ili pametni ekran, već NFC tehnologijom mogu da uživaju u sadržaju visokog kvaliteta (1.080p + HDR).

Konfiguracije, dizajn, cene televizora i dostupnost

Obe verzije HONOR Vision televizora karakteriše 55-inčni 4K HDR ekran. Zahvaljujući Full-View dizajnu, koji maltene da nema ivice sa tri svoje strane, korisnici mogu da uživaju u sadržaju, koji se prikazuje na ekranu koji obuhvata 94 odsto prednje površine.

Ove televizore karakteriše i okvir debljine svega 6,9 milimetara, u potpunosti izrađen od metala, kao i TÜV Rheinland režim za prijatno gledanje, bez zamaranja očiju.

Standardna verzija HONOR Vision televizora dolazi sa konfiguracijom 2 GB + 16 GB, dok je PRO verzija dostupna sa konfiguracijom 2 GB + 32 GB. Cena ovih televizora u Kini je oko 550 i 680 evra, ali za sada će se oni prodavati samo u tom regionu, dok se kod nas ne očekuju uskoro, već kako se HarmonyOS bude širio iz Kine ka drugim regionima.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA