Uključiće reklame i u naše PRIVATNE poruke?! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uključiće reklame i u naše PRIVATNE poruke?!

Messenger, ipak “češlja“ naše privatne razgovore tj. dopisivanja…

  Izvor: MONDO portal / Milutin Vujičić

Facebook od aprila 2015. godine radi na načinima, na koje bi mogao da uvuče reklame i u naše privatne prepiske u Messenger aplikaciji i izgleda da je našao najgori mogući način za to, ali i najlakši za njih svakako. Mashable otkriva da se u javno dostupnom patent opisu navodi da će Messenger DM poruke sadržati reklame i to plasirane na osnovu lokacije korisnika i sadržaja poruka.

Da stvar bude gora, već u maju je taj patent odobren i Facebook ga je registrovao.

Pročitajte i ovo: ISKLJUČITE ovu Facebook opciju!

Reklame će biti plasirane unutar prepisku pomoću svojevrsnih "plug-in" dodataka, koji su već deo Messenger platforme i koriste se za Facebook Games, recimo, mada ih koriste i drugi Facebook i servisi trećih strana. Za sada svima njima nije omogućeno da čitaju sadržaj prepiski korisnika, ali to će se očigledno u nekom trenutku promeniti.

Pročitajte i ovo: WhatsApp i Instagram MENJAJU ime, i to je VELIKA GREŠKA

Facebook predstavnik za štampu izjavio je da kompanija često radi na inovativnim stvarima, zahteva patentna prava, registruje svoje servise, ideje i usluge bez obzira na to da li će one ikad biti implementirane u aplikacije i mrežu ili neće. Takođe, predstavnik Facebook kompanije je rekao da za sada nemaju nameru da ovaj patent učine stvarnim tj. delom Messenger aplikacije.

Ukoliko se ikad ovaj patent primeni na Messenger razgovore korisnika, koji bi trebalo da budu privatni, Facebook će izgubiti veliki kredibilitet i njihova konstantno proklamovana priča o enkripciji podataka konačno će biti srušena, jer u nju već sumnja veliki broj ljudi. To što Facebook pokušava da uveže Messenger, Instagram i WhatsApp aplikacije u jednu platformu dodatno podiže tenziju među korisnicima, koji smatraju da je to novi sistem neke vrste kontrole podataka korisnika.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA