Najveća 5G prednost - OBJAŠNJENA (VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najveća 5G prednost - OBJAŠNJENA (VIDEO)

Pogledajte šta je najveći boljitak 5G mreže u odnosu na dosadašnje mobilne mreže.

  Izvor: MONDO / Marko Čavić

Mreže pete generacije - 5G - doneće veće brzine preuzimanja i slanja podataka, ali ne ulažu se stotine miliona dolara u 5G samo zbog toga. Imamo već, čak i za najveći broj korisnika 4G mreže u Srbiji odlične brzine, recimo potpisnik ovih redova svakodnevno koristi LTE mrežu za rad, ali najveća 5G prednost ogleda se u ukidanju kašnjenja, ne u pukom povećanju brzine i opsega.

Pročitajte i ovo: Mikrotalasna VIŠE ZRAČI od 5G baznih stanica

Nula kašnjenja (Lag, Latencija) je mogućnost 5G mreže da prenese komandu od izvora do cilja bez bilo kakvog kašnjenja, kako bi komanda na cilju mogla da se izvrši u istom trenutku kad je komanda poslata s izvora - nula kašnjenja, to je najveća prednost 5G mreže!

Zahvaljujući ovoj opciji 5G mreže stvaraju se za:

- Upravljanje vozilima na daljinu, ne samo automobilima, nego i industrijskim mašinama
- Vršenje operacija na daljinu ili ukazivanja medicinske pomoći.

MONDO MobIT je već imao priliku da isproba kako izgleda vožnja automobila udaljenog 25 kilometara na poligonu, sedeći u kokpitu u sajamskoj hali i moramo reći da je osećaj nestvarno dobar - stojite, a jasno vidite da se krećete na video linku, koji ne kasni. Kad vi kočite - koči i vozilo. Kad vi skrećete - skreće i vozilo… Pročitajte celu priču o tome na linku!

Naravno ovo su samo neki od scenarija kako će se 5G upotrebljavati gotovo već sutra. Još jedan vrlo važan scenario upotrebe, ma koliko neko gejming na telefonima smatrao nevažnim, upravo su igre i nula kašnjenja. U svim igrama, koje se budu igrale preko 5G mreže i pokretale iz Cloud-a igrači će moći da budu sigurni da kad izdaju komandu u igri ona bude istog trenutka izvršena, bez kašnjenja, bez prekida u komunikaciji. Jedna sekunda kašnjenja ili čak pola sekunde može biti kobno za igrača u igri.

Pogledajte video u nastavku i podelite vaša pitanja o 5G mreži s nama!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

HUAWEI Mate 20 X 5G Lower Latency
Izvor: Huawei Mobile

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA