Uporedne CENE svih operatora na JEDNOM SAJTU | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uporedne CENE svih operatora na JEDNOM SAJTU

Od septembra sve cene operatora u Srbiji biće upoređene na jednom portalu, lako pregledne i dostupne.

  Izvor: Promo/Nokia/HMD Global

Od septembra će građanima na posebnom internet portalu biti dostupni uporedni podaci o cenama operatora, koji posluju u Srbiji, najavio je direktor Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL) Vladica Tintor.

"Tako će na jednom mestu korisnici moći da uporede, na primer, cene razgovora u mobilnoj telefoniji raznih paketa usluga, brzinu Interneta i da izaberu operatora koji im najviše odgovara", kaže Tintor, a prenela agencija Tanjug.

Prema njegovim rečima, informacije na portalu www.ceneusluga.rs biće grupisane u pet kategorija - fiksna telefonija, mobilna telefonija, Internet, televizija i paketi usluga.

Na pitanje na šta se najčešće korisnici žale RATEL-u, Tintor kaže da se prigovori najviše odnose na kvalitet usluga elekrtonskih komunikacija, poput jačine signala i brzine protoka prenosa podataka. Žale se, kako je dodao, i na račune koje ispostavljaju mobilni operatori, kao što je saobraćaj u romingu i usluge sa dodatnom vrednošću, takozvane VAS poruke.

"Određeni broj prigovora se odnosi i na prenos brojeva mobilne i fiksne telefonije iz mreže jednog u mrežu drugog operatora, dekodiranje telefona, sporne situacije iz ugovornog odnosa...RATEL godišnje ima oko 1.000 formiranih predmeta po osnovu prigovora korisnika", kaže Tintor.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA