Bezbednost svemira i ko je zadužen za nju: Ruski Gagarin | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bezbednost svemira i ko je zadužen za nju: Ruski Gagarin

Kosmonauti prolaze obuku iz oblasti sajber bezbednosti.

  Izvor: MONDO / Kaspersky

Razvoj i istraživanje svemira aktivno pokreće napredna tehnologija i važno je da industrija ostane zaštićena. Danas, kad su sajber napadi sastavni deo svakodnevnog života i kad mogu biti skupi i dovesti do ekstremnih posledica, slične pretnje mogu biti još razornije u svemirskoj industriji.

Kompanija Kaspersky organizuje posebnu obuku u oblasti sajber bezbednosti tokom koje će vodeći svetski stručnjaci za bezbednost GReAT tima sadašnje i buduće kosmonaute i profesionalce iz industrije upoznati sa ključnim osnovama sajber bezbednosti. Tokom ove obuke, polaznici će saznati više o širokom spektru tema, o različitim vrstama sajber pretnji, koje postoje u svemirskoj industriji, o tome šta sajber kriminalci ciljaju i žele, kao i o raznim metodama sajber napada.

Istraživački i centar za obuku kosmonauta Gagarin, koji se nalazi u “Zvezdanom gradu” u Rusiji, je  svetski centar za obuku i sarađuje sa svemirskim agencijama iz različitih zemalja kao što su NASA (SAD), CSA (Kanada), ESA (Evropa), JAXA (Japan) i druge. U samom centru kosmonauti završavaju svoju obuku i prolaze najvažnije završne ispite pre nego što odu na međunarodnu svemirsku stanicu.

Centar Gagarin već gotovo 60 godina podržava istraživanje svemira. Predvodio je misiju prvog leta čoveka u svemir i od tada nadgleda druga dostignuća - kao što je prvi let žene kosmonauta, prvi hod u svemiru i redovni letovi na svemirskim stanicama.

Centar organizuje selekciju, obuku i medicinske preglede kosmonauta, sa jedinstvenom infrastrukturom, koja se sastoji od različitih simulatora. Ovi simulatori uključuju i centrifugu, koja je jedan od najtežih testova koji procenjuje reakciju kosmonauta i njihovu toleranciju na povećano ubrzanje, koje je veće od onog u Zemljinoj gravitaciji.

Veoma nam je drago što smo uspostavili poslovno partnerstvo sa priznatim liderom u oblasti informacione bezbednosti", naglasio je Pavel Vlasov, direktor centra za obuku kosmonauta Gagarin. “Nas i Kaspersky ujedinjuje jedinstvena težnja da budemo prvi i najbolji. Iako radimo u raznim oblastima, imamo zajedničke vrednosti zasnovane na strasti, koju imamo za naše poslovanje, inovacije i želji za postizanjem postavljenih ciljeva. Siguran sam da će Centar za obuku kosmonauta Gagarin moći da dostigne nove visine i obezbedi svemirske programe sa ljudskom posadom uz podršku međunarodne kompanije kao što je Kaspersky“.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA