PAŽNJA: Politički nalog, oprezno! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PAŽNJA: Politički nalog, oprezno!

Društvena mreža će korisnike upozoravati na političke naloge kao deo napora da smanji zloupotrebe i prevare.

  Izvor: MONDO / Twitter

Društvena mreža Twitter će uskoro obeležavati političke objave posebno, kao deo napora da se umanji “uticaj“, koji takvi nalozi imaju i da se umanji moguća šokantnost takvih objava.

Recimo, američki mediji ovu vest preneli su listom kao napor Twitter mreže da zaustavi samovolju američkog predsednika Donalda Trampa, koji na Twitter-u “poliva“ raznim nasumičnim uvredljivim tvitovima, bez prethodne konsultacije sa svojim timom. Tako je Tramp na svom predsedničkom nalogu najavljivao nuklearni rat protiv nekih zemalja, pozivao na svakakve bojkote, vređao, iskazivao netrpeljivost na različite načine i ko zna šta sve još. Korisnici smatraju da je ne samo nedopustivo takvo ponašanje, nego i da ono mora biti zaustavljeno, a i traže objašnjenje zašto je Trampu to dozvoljeno, kad bi njihovi nalozi bili suspendovani da su se tako ponašali.

Prčočitajte i ovo:  Tramp na Twitteru izmišlja nove stvari

Twitter je sad izdao saopštenje, iako nije poimence nikog spomenuo, u kojem tvrdi da “postoje slučajevi, za koje je od šireg značaja da njihovi tvitovi ostanu vidljivi korisnicima bez obzira na to što se kose sa pravilima ponašanja“.

Pročitajte i ovo: Samo da ne dobijem OTKAZ!

Po novim pravilima politički zvaničnici, predstavnici država, bilo koji nalog, koji nije običan korisnički nalog, a ima veze sa politikom biće nadziran i uvredljivi, senzacionalistički tvitovi biće sakriveni iza zamagljenog zida, uz napomenu da je tvit uvredljiv ili da sadrži nedolične informacije, koje bi inače potpale pod kršenje pravila. Korisnik potom ima pravo da klikne na “pogledaj“ ili da ignoriše tu objavu i ide dalje. Takođe, korisnici će lakše moći da prijave takve tvitove i daju do znanja mreži da se radi o tvitu, koji krši pravila ponašanja.

Ovakva pravila važiće za političke naloge, koji imaju 100.000 pratilaca i više.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi