Tastatura dobija NOVI TASTER nakon 25 godina! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tastatura dobija NOVI TASTER nakon 25 godina!

Kompanija Microsoft sprema jednu od najvećih promena na tastaturama do sada.

  Izvor: MONDO / Microsoft

Predstavili smo vam potpuno nov koncept tri u jednoj tastature, koja je i tastatura i miš i touchpad, a već sad imamo priliku da pišemo o potpuno novom tasteru u okviru tastature, što nije tako česta promena na ovoj vrsti hardvera.

Za sada je novi taster koncept, ali s obzirom na to da je Microsoft tako javno progovorio o tome rekli bismo da je to gotova stvar - na tastature stiže novi Office taster!

Pročitajte i ovo: Microsoft oživljava omiljenog miša iz devedesetih!

Office će tako dobiti svoju “lansirnu komandu“, pomoću koje ćemo imati priliku da pokrenemo Office paket, za početak. Kad smo već u nekom od Office dokumenata ili u aplikaciji pritiskom na Office taster imaćemo mogućnost da podelimo dokument, fajl ili da otvorimo brzo dodatne opcije dokumenta tj. aplikacije.

The Verge kaže da Microsoft skuplja utiske testera i da sarađuje sa brojnim forumima na kojima se okuplja stručna javnost, od koje može da dobije dobre povratne informacije.

Poslednja promena na tastaturi, makar što se Microsoft kompanije tiče (a ona drži ključ sertifikata), desila se pre 25 godina, kad je ubačen Windows taster zajedno sa Microsoft Natural tastaturom predstavljenom 1994. godine. Uobičajeno tastatura ima 104 ili 105 tastera sa dva Windows tastera i jednim Menu tasterom, a Microsoft ne želi da sertifikuje nijednu tastaturu, ako tastatura nema makar jedan Windows taster.

Sve ostale tastature su derivati ove tastature i, ako jako odstupaju od ovog koncepta, nisu zvanično sertifikovane za Windows i Microsoft usluge.

Pročitajte i ovo: CERN više neće raditi na Windows sistemima?!

Kad znamo da je situacija takva kakva jeste, ako Microsoft odluči da ubaci Office taster, odmah do levog Alt tastera, onda znamo da će taj taster vrlo brzo postati i naša svakodnevnica - koristili mi Office ili njegovu alternativu.

Kako vam se čini ideja o novom tasteru?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA