Huawei: Dosta je sa zidovima! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Huawei: Dosta je sa zidovima!

Kompanija Huawei još jednom se osvrnula na američku zabranu, koja je trenutno na snazi i ukazala na to koliko bi to moglo da unazadi ne samo Ameriku i Kinu, nego i čitav svet.

  Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Tokom poslednjih nekoliko dana kompaniji Huawei su nametnuta ograničenja, koja se zasnivaju na neosnovanim tvrdnjama, kako bi se ometalo naše poslovanje. Verujemo da je ovo ponašanje potpuno neopravdano“, rekao je Ken Hu, zamenik predsednika kompanije Huawei, govoreći na konferenciji posvećenoj nacionalnoj sajber bezbednosti u Nemačkoj.

U Evropi se oko tri četvrtine korisnika pametnih telefona oslanja na telefon zasnovan na Android sistemu. Huawei ima otprilike 20 posto ovog tržišta. Takve nepromišljene odluke mogu da prouzrokuju veliku štetu i korisnicima i preduzećima u Evropi.

Ovo postavlja i opasan presedan. To je u suprotnosti sa vrednostima međunarodne poslovne zajednice, prekida globalni lanac snabdevanja i ometa poštenu konkurenciju na tržištu. To bi se moglo dogoditi bilo kojoj drugoj industriji i kompaniji u budućnosti, ako se ne suočimo zajedno sa ovim pitanjima.

Kada sam stigao ranije, rečeno mi je da smo na istorijskom mestu gde je nekada stajao Berlinski zid. To me je podsetilo na činjenicu da ne želimo da vidimo drugi zid i da ne želimo da prolazimo kroz još jedno bolno iskustvo. Isto tako, ne želimo da napravimo novi zid u smislu trgovine niti želimo da pravimo novi zid u smislu tehnologije. Potreban nam je integrisan globalan ekosistem, koji može da nam pomogne da promovišemo brže tehnološke inovacije i snažniji ekonomski rast. Na kraju, to je ono na što se moramo osloniti da bismo održali prosperitet ljudskog društva“.

Šta mislite o ovim rečima?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Šta će biti sa prodatim Huawei i HONOR telefonima

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi