Zaboravite na piratski Microsoft Office paket | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaboravite na piratski Microsoft Office paket

To vam više nije potrebno, jer su aplikacije iz Google Docs ekosistema sad sposobne i da vrše izmenu Office fajlova - i to besplatno!

  Izvor: Promo/Google
 Google, Docs, G Suite, Sheets, Slides, Drive Izvor: Promo/MONDO Portal

Google je, praktično otklonio potrebu da bilo koji običan korisnik kupi Microsoft Office paket, jer besplatan alat Google Docs omogućava sad i izmenu (Edit) najkorišćenijih Microsoft Office fajlova. To je sad i legalan i besplatan način da uvek i svuda, bez potrebe za instalacijom Google Docs-a (jer je paket aplikacija uvek u Cloud-u dostupan kroz bilo koji pregledač interneta i na bilo kojem uređaju) svako otvara i menja Office dokumente.

Prema zvaničnom Google-u podržani su fajlovi:

- Word: .doc, .docx, .dot
- Excel: .xls, .xlsx, .xlsm (macro Excel fajlovi), .xlt i
- PowerPoint: .ppt, .pptx, .pps i .pot.

Ranije, da biste menjali dokument kreiran u Office paketu morali ste da ga konvertujete u Google Docs, a izmena, dopuna ili kolaboracija (zajednički rad na istom dokumentu) bili su vrlo bolan proces. To je sad stvar prošlosti, jer Google Docs omogućava nov nivo izmene svih nabrojanih fajlova i kolaboraciju na dokumentima u realnom vremenu.

Pročitajte i ovo: Microsoft srušio jedan od najstarijih kompjuterskih mitova!

Podršku za izmenu Word, Excel i PowerPoint dokumenata prvo će dobiti (tokom aprila) G Suite korisnici, odnosno komercijalna verzija Google Docs aplikacija, a onda će ta mogućnost biti otključana i svim korisnicima, koji ne plaćaju za Google Docs, nego i koriste kao besplatan servis.

Takođe, Google je samo par dana pre ove velike najave objavio i da će biti omogućena izmena svih Google Docs dokumenata u okviru Dropbox servisa, na svim uređajima, što je još jedna sjajna stvar.

Naravno, Office 365 i dalje ima neke od svojih prednosti u odnosu na Google Docs, ali će podrška Google Docs za izmenu Microsoft Office fajlova biti od velike pomoći svim korisnicima ovog besplatnog pandana najpopularnijem kancelarijskom paketu aplikacija.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA