Počela prodaja 5G telefona Galaxy S10, cena “povoljna“ | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počela prodaja 5G telefona Galaxy S10, cena “povoljna“

Samsung lansirao pametni telefon povezan na 5G mrežu. Cena prvog Galaxy 5G modela je iznenađujuće povoljna.

  Izvor: MONDO portal / Samsung

Kompanija Samsung je u Južnoj Koreji započela prodaju telefona Galaxy S10 5G, prvog pametnog telefona koji će biti povezan sa 5G mrežom. Ovaj telefon je, međutim, za sada dostupan samo kupcima u domovini te kompanije - Južnoj Koreji, prenosi portal Tech Radar.

S obzirom na to da uređaji za 5G infrastrukturu moraju da budu drugačiji od onih za 3G i 4G, uvreženo je mišljenje da će oni biti glomazni, teški i ne baš lepi. Ipak, ispostavlja se da to nije tako i da su 5G telefoni tek nešto deblji, teži i veći, ali i da imaju jaču bateriju. Recimo, Samsung Galaxy S10 5G, koji je ovom prilikom novinarima prikazani prvi put uživo “iz ruke“, izgleda gotovo identično, kao Galaxy S10, koji nije 5G, a baterija mu je za 10 odsto veća, nego “običnom“ modelu.

Pogledajte prvi kako izgleda "običan" S10 model:

Samsung Galaxy S10 cena, opis, prodaja, kupovina, Galaxy S10 cena u Srbiji, Galaxy S10 opis, S10 test
Izvor: MONDO

Sa 5G povezivanjem, Galaxy S10 5G može da pristupi mrežnim brzinama koje su oko 20 puta veće u odnosu na brzine 4G mreža, pružajući unapređeno iskustvo od svestranijeg i pouzdanijeg hot-spot-a, do brzog striminga, 4K video poziva i igranja igara na mobilnom uređaju istovremeno i bez prekida bilo koje operacije.

Ovo je moguće zahvaljujući Exynos Modem 5100 čipsetu, koji u potpunosti odgovara 3GPP 5G NR standardu, koji će podržati nov spektar frekvencija uključujući one ispod i iznad 6G Hz, kako bi se omogućio brži prenos podataka, do 6 Gbps.

Samsung je za početnu cenu ovog uređaja odredio 1.300 dolara, što je niže, nego što su predviđali analitičari pre lansiranja novog modela i svakako niže od najskuplje verzije Samsung-ovog Galaxy S10+ modela u najjačoj varijanti, s kojom 5G verzija deli dosta sličnosti, a čija je vrednost u Evropi do čak 1.700 evra.

Iako početna cena od 1.300 dolara za telefon prevazilazi cene najvećeg broja “flagship“ modela svih proizvođača u 5G svetu je to prihvatljivo zbog nekoliko stvari, a možda i najvažnija od svih jeste činjenica da je u ovoj fazi 5G dostupan samo odabranom broju korisnika, kao i da je namenjena prvenstveno industrijskom razvoju i ljudima, koji rade u okviru nje.

Južna Koreja je uvela 5G mrežu 4. aprila, dva dana pre nego što je planirano, čime je obezbedila prvo mesto u trci za ovu tehnologiju. Toj državi, koja slovi za tehnološku silu, uvođenje 5G bio je prioritet koji će doprineti jačanju ekonomije i koji će omogućiti 20 puta bržu povezanost sa internetom.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Upoznajte i detaljnije Samsung Galaxy S10 5G:

Samsung Galaxy S10 5G Hands-On at MWC 2019
Izvor: Engadget

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA