Šansa za startape i u Srbiji da osvoje 50.000 evra | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šansa za startape i u Srbiji da osvoje 50.000 evra

Pored novčane nagrade, najbolji startap će dobiti priliku da učestvuje u Highway poslovnom akceleratoru kompanije InnoEnergy.

  Izvor: Promo / PowerUP!

Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj podržao je ovogodišnje PowerUp! takmičenje, u organizaciji EIT InnoEnergy, na kojem će startapi iz naše zemlje imati mogućnost da osvoje novčanu nagradu od 50.000 i investiciju vrednosti do 150.000 evra.

Evropski Institut za inovacije i tehnologiju je jedan od najvažnijih partnera u izgradnji inovacionog ekosistema. Programi kao što je PowerUp! takmičenje su sjajna prilika za naše startap kompanije da dobiju najbolju podršku za rast i razvoj poslovanja na globalnom tržištu. Uveren sam da će partnerstvo i zajednički projekti i u budućnosti značajno doprinositi ekonomskom rastu Republike Srbije zasnovanom na znanju i inovacijama, otvaranju većeg broja startapa i novih, pametnih radnih mesta“, rekao je ministar za inovacije Nenad Popović posle sastanka sa Jakubom Milerom, direktorom EIT InnoEnergy-a za Centralnu Evropu.

Pročitajte i ovo: Nova sedišta za navijače - Udobnija, toplija, lepša

InnoEnergy aktivno traži prilike za investicije u Srbiji i veruje da je ministarstvo najbolji mogući partner u lociranju najplodnijih projekata za ulaganje. Kabinet ministra za inovacije je značajno doprineo perspektivnim pregovorima sa važnim akterima srpskog ekosistema, što nam pruža priliku da razmenjujemo informacije o našem portfoliju i ekspertizi. InnoEnergy sa zadovoljstvom prihvata podršku ministarstva u promociji ovogodišnjeg PowerUp! takmičenja među srpskim preduzetnicima, istraživačima i studentima, sa ciljem odabira lokalnog pobednika koji će Srbiju predstavljati na velikom finalu”, izjavio je Miler.

PowerUp! je najveće startap takmičenje u Centralnoj i Istočnoj Evropi u oblasti energetike, mobilnosti, pametnih gradova, grejanja i ostalih rešenja povezanih sa čistim tehnologijama. Pored novčane nagrade, pobednik takmičenja će, takođe dobiti priliku da učestvuje u prestižnom Highway poslovnom akceleratoru kompanije InnoEnergy.

PowerUp! 2018 Grand Final Prague
Izvor: InnoEnergy

Od ove godine takmičenje dobija posebnu povezanost sa globalnim tematikom zagađenja vazduha (Clean Air Challenge) tako što će startap sa najboljom idejom iz ove oblasti biti specijalno odlikovan.

Startapi, koji apliciraju za takmičenje biće pozvani da učestvuju u treninzima evropskih poslovnih mentora. Ove radionice će pripremati takmičare za nacionalno i regionalno finale, tokom kojih će prezentovati svoje ideje stručnom žiriju.

Nacionalno finale za Srbiju će se održati 9. aprila u Beogradu, dok će regionalni pobednik biti izabran 21. maja u Krakovu, tokom Impact’19, jedne od najvećih ekonomskih konferencija u centralnoj i Istočnoj Evropi.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi