Obuka doktora i medicinskog osoblja u virtuelnom svetu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obuka doktora i medicinskog osoblja u virtuelnom svetu

Moćniji uređaji za virtuelnu realnost našli su svoju izuzetno važnu ulogu u obuci doktora i medicinskog osoblja u drugim dimenzijama, osim realne. Ipak, ovo je tek početak za VIVE i novi VIVE Focus Plus.

  Izvor: MONDO portal / HTC / VIVE

HTC VIVE je na MWC 2019 kongresu u Barseloni, nakon inovativnih 5G usluga i uređaja, predstavio i VIVE Focus Plus, premijum samostalni VR hardver. Vive je nadogradio postojeću Focus kacigu sa šest stepeni slobode (six degrees of freedom - 6DoF) kako bi uključio dual 6DoF kontrolere, dajući korisnicima mogućnost da bez problema ostvare interakciju sa svojim virtuelnim okruženjem sa istom nivoom slobode kao i uz PC VR uređaje.

Ovo poboljšanje programerima olakšava prenos postojećeg PC VR sadržaja, a istovremeno ga čini mobilnijim i jednostavnijim za upotrebu.

Zamagljujući linije između realnosti i virtuelnog, Vive Focus Plus korisnicima donosi veću udobnost i potpunu podršku za preduzeća. Lakšim prijanjanjem na glavu, Vive Focus Plus nudi udobnost i postavlja temelje za produžene VR sesije neophodne komercijalnim korisnicima. VIVE Focus Plus se isporučuje sa nekoliko profesionalnih funkcija, uključujući Kiosk Mode, Gaze Support i alate za daljinsko upisivanje, nadgledanje i upravljanje sa više VR kaciga odjednom.

VIVE Focus Plus će podržavati 19 jezika, od drugog kvartala 2019. godine biće moguće kupiti na 25 tržišta širom sveta putem sajta. Na većini tržišta, proizvod će uključivati licencu za upotrebu za preduzeća bez dodatnih troškova.

Zahvaljujući VIVE WAVE platformi sa sadržajem iz VIVEPORT-a, pretplatnici će, takođe imati pristup sve većoj biblioteci naslova u okviru nedavno najavljene Viveport Infinity ponude.

Viveport Infinity prvi je neograničen pretplatnički servis za VR uz koji, po niskoj mesečnoj naknadi, pretplatnici mogu da istražuju širok spektar igara, aplikacija, iskustava i još mnogo toga. Osim sa Vive Focus Plus, Viveport Infinity je kompatibilan i sa VR sistemima zasnovanim na PC-ju, kao i sa punim spektrom VR kaciga koje podržavaju WAVE platformu. Nakon pokretanja ove usluge 2. aprila pretplatnici će biti u prilici da koriste jedan nalog za sve uređaje u VR portfoliju.

Novi kontroleri za bolju medicinsku obuku i rad

Vive Focus Plus poseduje dva ultrazvučna 6DoF kontrolera sa analognim okidačem, a koji korisniku omogućavaju kontrolu objekata ili interakcije unosom osetljivim na pritisak, čineći iskustvo jedinstvenim. Osim toga,  pomoću WAWE platforme i SDK alata, prenos VR-a baziranog na PC platformi  na Vive Focus Plus biće relativno lako za programere.

Kompanije širom sveta, uključujući SimforHealth i Immersive Factory već koriste Vive Focus Plus za medicinske treninge i bezbednosne simulacije. Ovo all-in-one rešenje koje pokreće Qualcomm Snapdragon 835 mobilna VR platforma omogućava poslovnim tržištima da sarađuju i uključe se na nove i efikasne načine.

U našoj posvećenosti zdravlju i sigurnosti na radu, jednostavno smo preneli našu celokupnu lepezu proizvoda za obuku uočavanja rizika sa Vive Pro do Vive Focus Plus kako bismo olakšali razvoj naše korporacije”, rekao je Olivier Piere, direktor i osnivač kompanije Immersive Factory. “Vive Focus Plus će naše klijente savršeno preneti u realistično okruženje omogućujući im pun pokret, podržavajući pamćenje procesa i procedura, te poboljšati ponašanje stvarajući posledice njihovog delovanja. Imati profesionalnu VR kacigu izuzetno je važno za našu široku integraciju i implementaciju virtuelne stvarnosti za obuku radne snage u velikim grupama, koje imaju postrojenja u celom svetu i koji su ranije opremu videli kao prepreku“.

Uz HTC-ov Vive Focus Plus sa snažnim procesorom i 3K AMOLED ekranom, u mogućnosti smo da kreiramo realistična i stvarna 3D okruženja za naše medicinske simulatore i pružamo bolje ishode treninga pružaocima usluga medicinske zaštite bez žica ili povezanih računara“, rekao je Olivier Gardineti tehnički direktor kompanije SimforHealth. “Štaviše, 6DOF kontroleri su poboljšali način za obavljanje specifičnih medicinskih interakcija, koje nisu bile moguće uz regularne 3DOF kontrolere. Simulatori Simforhealth-a sada imaju bolje i udobnije korisničko iskustvo“.

Pratite sve MWC vesti na našem već formiranom tagu MWC19, a na društvenim mrežama pronađite naše izveštaje pod oznakom #MobITMWC19.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA