Huawei poslao direktnu poruku najvećem rivalu (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Huawei poslao direktnu poruku najvećem rivalu (FOTO)

Kineska kompanija uradila je prvi put ovako nešto i to na najvećem Sajmu mobilne telefonije na svetu, poslavši jasnu poruku najvećem proizvođaču telefona.

  Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Kompanija Samsung predstavila je Galaxy Fold na prvom Unpacked događaju ove godine. To je zvanično prvi mobilni telefon sa savitljivim ekranom, koji će biti komercijalno dostupan. Ima dva ekrana, jedan spoljašnji, koji je manji i jedan veliki, unutrašnji. Jedan deo tog velikog unutrašnjeg ekrana je isečen, radi drugih funkcija, i to gornji, desni deo.

S druge strane stigao je, kao najveća zvezda MWC sajma zasad, Huawei Mate X, drugi telefon savitljivog ekrana i potpuno drugačijeg koncepta preklapanja. Ovaj model ima samo jedan ekran, koji se zatvara i otvara spolja, ne ostavljajući nikakav prostor između gornjeg i donjeg dela.

Prema specifikacijama Huawei Mate X je ostavio Samsung Galaxy Fold nekoliko koraka iza sebe. Ali, ni jedan, a ni drugi telefon komercijalno neće biti dostupni makar još nekoliko meseci i tek kad stignu na tržište moći ćemo da sudimo o kvalitetu i jednog i drugog. Ipak, ono što je Huawei danas poručio je prvi put na taj način upućena poruka direktnom rivalu i trenutno najjačem proizvođaču telefona. Huawei je na taj način Samsung-ovo liderstvo svesno doveo u pitanje i poručio da je spreman da “napadne“ njegovo prvo mesto.

Kinska kompanija je tokom prezentacije nekoliko puta pravila paralelu između Galaxy Fold i Mate X telefona, oslovljavajući rivala sa “onaj drugi savitljivi telefon“. Huawei nije krio to da je Mate X najbrži 5G telefon na svetu, da ima najveću bateriju, koja se najbrže puni niti da je tanji, nego “onaj drugi“. Nije krio ni to da, Mate X ima i najveći ekran, bolju Wi-Fi antenu, ali i da jedini ima “od svih savitljivih telefona“ podršku za dodatnu memoriju, kroz Nano Memory kartice.

I sve bi to bilo u redu, ništa što do sada nismo videli, jer se Huawei uvek poredi sa rivalima, kako bi dokazao da je bolji, ali poslednja stvar, koju je kompanija iz Kine uradila je zapravo i najveća poruka - Galaxy Fold je za 330 evra jeftiniji, nego što će biti Huawei Mate X!

Ekskluziva - pogledajte Mate X iz prve ruke:

Ovo je prvi put da je kompanija iz Kine svoj konkurentski model procenila da više vredi, i to za skoro 15 odsto! Na ovaj način Huawei je poručio kupcima da je njegov savitljivi telefon ne samo najskuplji, nego i više premijum, nego što je to Samsung Galaxy Fold. Huawei je do sada cenovno pratio svog rivala i svoje nove modele poslednjih nekoliko generacija cenovno “ravnao“ sa Samsung modelima - Mate 20 Pro je koštao koliko i Galaxy Note 9, Huawei P20 Pro je koštao koliko i Galaxy S9+ itd. - ali sad je situacija drugačija i Huawei je rešio da je došlo vreme da počne da diktira nove uslove igre.

Kineski gigant možda brza, nismo sigurni da je baš pravi trenutka za ovako nešto, ali poznajući sve ono što Huawei radi i koliko ulaže u razvoj novih modela i njihovu inovativnost, kompanija je verovatno dobro procenila i ovo, pre nego što je donela odluku da prvi put bude skuplja od Samsung modela.

Biti više premijum od Samsung-a je veliki zadatak, a da li je Huawei tome dorastao videćemo kad se oba telefona pojave na tržištu i kad tržište odreaguje na njih. S druge strane sigurni smo da ni Samsung ne sedi skrštenih ruku!

Biće ovo vrlo zanimljiva godina, sigurni smo!

Napomena: O samim Galaxy Fold i Mate X modelima pisaćemo u narednim vestima, kad dobijemo priliku da ih isprobamo, što bi trebalo da se desi već tokom MWC 2019 sajma u Barseloni.

Pratite sve MWC vesti na našem već formiranom tagu MWC19, a na društvenim mrežama pronađite naše izveštaje pod oznakom #MobITMWC19.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

HUAWEI MWC 2019 GLOBAL PRODUCT LAUNCH
Izvor: Huawei Mobile

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA