Gasi se jedna od najvećih društvenih mreža, potvrđeno | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gasi se jedna od najvećih društvenih mreža, potvrđeno

Ono o čemu se šuškalo pred kraj 2018. godine sad je dobilo i zvaničnu potvrdu - jedna od najvećih, a nikad popularna društvenih mreže se gasi.

  Izvor: Promo/Kaspersky Lab

Društvena mreža Google+ prestaje sa radom 2. aprila, zvanično je saopštila kompanija Google na svom blogu. Google+ nikad nije zaživeo, ali je do danas jedna od najvećih društvenih mreža samo zbog toga što praktično svaki GMail ili Google korisnik automatski dobija i Google+ nalog.

Google+ je bio vrlo navalentno nametan korisnicima, pa i danas sa mnogim Android telefonima Google+ aplikacija i dalje stiže, a sa nekih čak i ne može da se obriše, jer je deo sistemskog Google Suite-a za krajnje korisnike, pa ju je nemoguće deinstalirati.

Zbog svega ovoga, ali prvenstveno zbog toga što nije imala uticaj na korisnike Google je odlučio da ugasi svoju društvenu mrežu. Datum gašenja značajno je poguran unapred nakon brojnih sigurnosnih propusta, a krajnji datum je pomeren za početak aprila ove godine, nakon što je otkriven bag, koji je ugrozio 52.5 miliona korisnika.

Tehnološki gigant je objavio da Google+ posle 2. aprila više neće postojati i detaljno je opisao korake koje će preduzeti do tog dana. Počevši od 4. februara, korisnici više neće biti u mogućnosti da kreiraju nove profile, stranice, zajednice i događaje, a kompanija će istog dana staviti i tačku na mogućnost korišćenja  Google+ za komentarisanje na sajtu Blogger, iako će druge platforme imati vremena to da učine do 7. marta.

U narednih nekoliko nedelja, tasteri za prijavljivanje putem Google+ mreže na servise i druge sajtove će prestati da rade i biće zamenjeni tasterima za prijavljivanje putem uobičajenog Google naloga, u nekim slučajevima.

Kod onih zajednica, koje su sakupile mnogo zanimljivih i važnih podataka, kompanija će moderatorima dati priliku da ih preuzmu početkom marta. Međutim, Google+ za korisnike G Suite-a će i dalje nastaviti sa radom. Uskoro bi trebalo da dobije i novi izgled i nove funkcije, koje će biti prilagođene poslovnim korisnicima.

Ostaje nam još da saznamo na koji način će Google i Android partneri omogućiti korisnicima da obrišu Google+ sa svojih telefona, gde to nije moguće prostim deinstaliranjem aplikacije, odnosno tamo gde se zahteva rutovanje telefona za brisanje sistemskih aplikacija.

I na kraju, da li će vam nedostajati Google+?

Nama baš i neće, iskreno…

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA