Još tri modela dobijaju Android 9.0 Pie kod nas (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još tri modela dobijaju Android 9.0 Pie kod nas (FOTO)

U Srbiju i region stiglo je novo ažuriranje na Android Pie 9.0 za tri modela.

  Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Kompanija Honor je i u Srbiji započela distribuciju EMUI 9.0 korisničkog okruženja zasnovanog na Android 9.0 Pie operativnom sistemu za modele Honor View 10, Honor 10, kao i za Honor Play.

Ovi telefoni već sad mogu da se nadograde Android 9.0 Pie sistemom putem računara sa stabilnom verzijom softvera ili putem mreže, ukoliko je proizvođač isporučio novi OS, kao što je u našem slučaju. EMUI 9.0 baziran na Android 9.0 Pie donosi nekoliko značajnih unapređenja, ali je bazična funkcija AI, odnosno prilagođavanje rada kroz upravljanje veštačkom inteligencijom.

Pročitajte i ovo: 48 MPx kamera, nanolitografski dizajn i sjajna cena

Veličina fajla je preko 3.5 gigabajta i potrebna je Wi-Fi veza za njegovo preuzimanje. Ime fajla za Honor View 10 je 9.0.0.159(C432E4R1P9) i instalacija se izvršava za 10 do 15 minuta nakon preuzimanja paketa podataka.

Napomena: Ako vam Update preko mreže nije najavljen u polju notifikacija potražite ga ručno u Podešavanja - Sistem - Ažuriranje softvera - Potraži ažuriranja. Ako želite da instalirate kompletan paket podataka u poslednjem meniju kliknite na tri tačke u gornjem desnom uglu, pa onda na Preuzmi najnoviji ceo paket.

Honor View 10 sa EMUI 9.0 donosi sledeće karakteristike - objasnićemo samo najznačajnije, jer ih ima zaista mnogo.

Kao jedan od prvih sistema zasnovanih na Android Pie ažuriranju, EMUI 9.0 nudi unapređeno korisničko iskustvo, koje dodatno olakšava intuitivan interfejs i mnogobrojne opcije. Nov OS je dizajniran da pruža prirodniji i direktniji osećaj korišćenja. Honor je promenio i konsolidovao mnoga podešavanja ne bi li minimalizovao broj koraka potrebnih da korisnik nešto obavi.

Ukupno gledano, EMUI 9.0 radi 12,9 odsto brže u odnosu na svoje prethodnike i podržava brže pokretanje aplikacija. Na primer, EMUI 9.0 pokreće Instagram 12 odsto brže ili Spotify 11 odsto brže.  U kombinaciji sa perfomansama telefona iz Honor ponude EMUI 9.0 će pružati mnogo bolje iskustvo korišćenja.

Pročitajte i ovo: Ni Ivana Španović mu nije odolela (FOTO, VIDEO)

EMUI 9.0 poseduje i GPU Turbo 2.0, drugu generaciju inovativne tehnologije kompanije Honor za obradu grafike, koja podržava još više igara u još većem kapacitetu. Najnovija verzija ovog rešenja je u stanju da inteligentno optimizuje intenzivna opterećenja i uređaju po potrebi omogući bolje performanse, istovremeno umanjujući utrošak energije. Pored igara, ovo rešenje unapređuje i ostale oblasti neophodne za kvalitetno korisničko iskustvo, kao što su osetljivost ekrana na dodir, povezivanje na mrežu, režim rada Uninterrupted Gaming, i ostalo.

Još jedna važna odlika sistema EMUI 9.0 je HiVision, koja kameri omogućava da prepozna značajne lokacije ili čuvene slike i korisniku ponudi korisne informacije pomoću opcije proširene stvarnosti (AR). Prostim usmeravanjem kamera ka objektu koji ih interesuje korisnici će dobiti informacije o njegovoj istoriji i zanimljivim činjenicama.

Odmah nakon ažuriranja na Android Pie 9.0 stigla je i sigurnosna zakrpa sa bezbednosnim ažuriranjima za januar 2019. godine, tako da Honor 10, Honor Play i Honor View 10 imaju poslednju mogući zakrpu. Oznaka softvera za poslednji model je 9.0.0.162(C432E4R1P9).

MONDO MobIT

EMUI 9.0 poseduje i novi Password Vault, opciju za sigurno čuvanje lozinki za različite servise kojima korisnici mogu da pristupe čitanjem otiska prsta ili skeniranjem crta lica kada god su im potrebne.

Pošto je EMUI 9.0 dizajniran da korisnicima pomogne da vode ispunjen i uravnotežen život, Digitalno blagostanje je, takođe značajna stavka ovog novog operativnog sistema. EMUI 9.0 sadrži novi Digital Balance prikaz sa metričkim podacima o načinu korišćenja uređaja, koji korisnicima omogućava da podese kvote za dužinu korišćenja bilo koje aplikacije, kao i Wind Down opciju, koja korisnicima pomaže da se opuste pre odlaska na spavanje.

Možda i najkorisnija opcija je nov način kontrolisanja telefona pokretima preko ekrana, što eliminiše potrebu za klasičnim Android tasterima i omogućava korisniku da ceo ekran upotrebi za aplikacije i igre, a da i dalje na elegantan i sjajan način mogu da upravljaju telefonom i njegovim opcijama.

Za sada toliko u prvom predstavljanju EMUI 9.0 ažuriranja za Honor View 10, Honor 10, kao i za Honor Play telefone, a u hodu ćemo predstavljati i druge novosti. Svakako, znamo da i vi uvek volite da podelite vaša iskustva sa nama, pa očekujemo da ćete i vi nama reći, koje su to nove funkcije, koje su vam unapredile Honor model, koji koristite.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Honor 10 - #BeautyInAI
Izvor: HonorUK

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA