Prvi savitljiv TV, koji se rola (FOTO/VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvi savitljiv TV, koji se rola (FOTO/VIDEO)

ThinQ AI, kao i procesor Alpha 9 Gen 2, omogućavaju nov način gledanja televizije na uređaju koji može u potpunosti da se urola u kućište.

  Izvor: MONDO portal / LG

Kompanija LG je na sajmu CES 2019 predstavila novu generaciju televizora, na čelu sa prvim Rollable OLED televizorom na svetu. LG SIGNATURE OLED TV R (model 65R9) redefiniše izgled televizora zahvaljujući svojoj promenljivoj formi, koju omogućava OLED tehnologija. Ovaj proizvod je daleko više od demonstracije inženjerske snage kompanije, a odlikuje se boljim kvalitetom prikaza slike i zvuka, kao i oblikom, koji korisnicima pruža neograničene mogućnosti kreiranja savršenog prostora za gledanje u svom domu.

Pročitajte i ovo: LG na Sajmu predstavio i KUĆNU PIVARU!

U poslednje vreme veličina televizorskih ekrana i njihova rezolucija konstantno se povećavaju, kao posledica zahteva potrošača za što boljim doživljajem gledanja. To je rezultovalo ogromnim crnim pravougaonikom koji dominira prostorijom kada je uređaj ugašen. U nastojanju da veliki televizori postanu manje upadljivi, proizvođači se takmiče kako bi stvorili još tanje ekrane i što nenametljiviji dizajn.

Prethodnim modelom LG SIGNATURE OLED TV W, LG je napustio tradicionalni koncept televizora stavljajući naglasak na sam ekran. Poznat još i pod nazivom Wallpaper TV, ovaj televizor je dokaz da performanse, suptilnost i lepota i te kako mogu ići zajedno. Najnoviji napori LG-ja otišli su i korak dalje, jer je kompanija proizvela televizor sa ekranom za koji se čini da se “magijom“ pojavljuje i nestaje, iako je reč o revolucionarnoj inovaciji, koja tek na prvi pogled prkosi logici. Oznaka “R“ u LG SIGNATURE OLED TV R označava stvaranje revolucije u kućnoj zabavi, te redefinisanje prostora zahvaljujući njegovoj sposobnosti podizanja, odnosno izvlačenja jednostavnim pritiskom na dugme.

LG Rollable OLED televizor je potpuna novina na tržištu, koja pruža više mogućnosti od uobičajenog postavljanja televizora na ili uza zid i koja korisnicima omogućava da organizuju prostor u svom domu tako da televizor ne bude u središtu pažnje. Zahvaljujući ekranu modela LG SIGNATURE OLED TV R koji se može izvlačiti, korisnici imaju na raspolaganju tri opcije za gledanje - Full View, Line View i Zero View - a one im omogućavaju gledanje televizije, kakvo nije bilo moguće pre razvoja OLED tehnologije.

Opcija Full View pruža iskustvo gledanja na velikom ekranu, otkrivajući pun raspon kontrasta, dubinu slike i realističan prikaz, koji su postali sinonimi za sve LG televizore. Izvanredan kvalitet slike i zvuka koji pokreće LG-jeva druga generacija inteligentnog α (Alpha) 9 procesora i algoritam Deep Learning, svrstavaju ovaj neverovatni televizor u zasebnu kategoriju. Uz to, korisnici mogu da koriste glasovne komande zahvaljujući usluzi Amazon Alexa, novom dodatku LG liniji AI televizora za 2019. godinu, a tu je i podrška za Apple AirPlay 2 i HomeKit.

Uz podršku za AirPlay 2 korisnici mogu jednostavno da pregledavaju video zapise sa servisa iTunes i drugih video aplikacija, kao i da direktno sa Apple uređaja slušaju muziku i gledaju fotografije na ovom inovativnom LG televizoru.

Uz to, sa podrškom za Apple HomeKit, korisnici mogu da upravljaju ovim televizorom koristeći aplikaciju Home ili postavljajući pitanje Siri.

Opcija Line View omogućava delimično izvlačenje ekrana LG SIGNATURE OLED TV R televizora, omogućavajući izvršavanje specifičnih zadataka, koji ne zahtevaju prikaz na celom ekranu. Ova opcija omogućava korisnicima da biraju između više varijanti kao što su Clock, Frame, Mood, Music i Home Dashboard.

LG SIGNATURE OLED TV R – Unveiling the Rollable OLED TV
Izvor: LG Global

Pokretanjem opcije Clock odmah se može proveriti tačno vreme i vremenska prognoza, dok korišćenjem opcije Frame može da se uživa u pregledavanju fotografija sa pametnog telefona. Tu je i opcija Mood za stvaranje opuštene atmosfere.

Prilikom korišćenja opcije Zero View, 65-inčni ekran se u celosti nalazi u postolju televizora i samim tim nije vidljiv. Čak i u tom slučaju, korisnici mogu da uživaju u muzici i drugim audio sadržajima reprodukovanim iz 4.2-kanalnog Dolby Atmos audio sastava snage 100 vati.

Karakteristike premijum linije jasno su vidljive na celoj jedinici, počevši od kućišta izrađenog od brušenog aluminijuma do kvalitetnog poklopca zvučnika s vunenom oblogom, koju je dizajnirala danska kompanija Kvadrat.

Pratite CES 2019 zajedno sa nama na MobIT stranama s vestima iz LAS VEGASA i na društvenim mrežama prateći oznaku #MobITCES19.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

LG SIGNATURE OLED TV R – Lifestyle with Rollable OLED TV
Izvor: LG Global

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA