Novi smak sveta patrijarha Kirila - pametni telefoni | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi smak sveta patrijarha Kirila - pametni telefoni

Poglavar Ruske pravoslavne crkve patrijarh Kiril objavio je danas približavanje novom smaku sveta. Razlog dolaska Antihrista nisu to gej brakovi ili ruska revolucija, na koje je ukazivao ranije, već - pametni telefoni.

  Izvor: Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin

Patrijarh moskovski i cele Rusije izjavio je danas da kapacitet uređaja za prikupljanje podataka kao što su pametni telefoni rizikuje približavanje čovečanstva dolasku Antihrista.

U intervjuu ruskoj državnoj televiziji partijarh Kiril je rekao da se Crkva ne protivi tehnološkom napretku, ali je zabrinuta da neko može znati tačno gde ste, zanati tačno šta vas interesuje, znati tačno čega se bojite i da bi te informacije mogle biti iskorišćene za centralizovanu kontrolu sveta, preneo je AP.

"Kontrola iz jedne tačke je nagoveštaj dolaska Antihrista, ako govorimo o hrišćanskom gledištu. Antihrist je osoba koja će biti na čelu svetske mreže koja kontroliše čitavu ljudsku rasu", rekao je on.

Patrijarh Ruske pravoslavnoe crkve, na koju se ugledaju i mnoge druge konzervativne pravoslavne crkve, od ranije poznat po svojim najavama dolaska "smaka sveta". Sredinom 2013. godine izjavio je da zakonsko priznanje gej brakova vodi čovečanstvo ka sudnjem danu.

Patrijarh Kiril:Gej brakovi nas bliže sudnjem danu

"To je vrlo opasan znak apokalipse, znači da ljudi biraju stazu samouništenja", rekao je patrijarh Kiril vernicima u katedrali na moskovskom Crvenom trgu.

Tada je Kiril je rekao da podržava zabranu "homoseksualne propagande", što je učinjeno zakonom koji je potpisao ruski predsednik Vladimir Putin.

Patrijarh Kiril: Bliži se KRAJ SVETA!

Zatim "smakom sveta" pretio četiri godine kasnije, kada je krajem 2017. usred političkih turbulencija u Rusiji, pozvao tamošnje političare i građane "da se ujedine i da ne teže ka revolucionarnim promenama".

Kako je poručio, mora neko biti slep pa da ne primeti da se bliže strašni trenuci u istoriji zapisani u Knjizi Otkrivenja, preneli su ruski mediji.

Patrijarh Kiril je u govoru održanom u Sabornoj crkvi u Moskvi, poručio i da mnogi predstavnici moderne ruske inteligencije ponavljaju greške svojih prethodnika koje su, kako je naveo, uvele zemlje u katastrofalne revolucionarne događaje u ranom 20. veku.

Kiril: Evropa gubi svoje hrišćanske korene

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA