Merkate novi TV - birajte QLED! (FOTO, VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Merkate novi TV - birajte QLED! (FOTO, VIDEO)

Otkrijte zajedno sa nama šta su QLED televizori, šta nudi i zašto su dobri za vas.

  Izvor: MONDO portal

QLED TV serija uređaja je već neko vreme dostupna kod nas. Ovi televizori bolji su od konkurencije zbog nekoliko stvari, a najviše zbog toga što su dugotrajniji, primenjuju drugačiju tehnologiju za prikaz slike od konkurencije i garancija im je do čak 10 godina.

Naravno, sve o QLED tehnologiji i jednom od modela, koji kompanija Samsung nudi u Srbiji možete da saznate u narednim redovima ili da pogledate video u kojem smo predstavili jedan od “best buy“ Samsung QLED televizora. U videu ćete pronaći raspakivanje, povezivanje, montiranje i priključivanje TV-a, a pokazali smo vam kako se koristi Q8D QLED TV i koje su njegove najzanimljivije opcije.

Pogledajte video opis Samsung QLED Q8F televizora:

Samsung Q8D QLED TV
Izvor: MONDO portal

Priču o novim TV uređajima u Srbiji počećemo jednom dobrom vešću - i mi u Srbiji (i regionu) možemo najzad da iskoristimo najveći broj premijum servisa, kakvi su Netflix, Pickbox, HBO GO ili Amazon Prime, sa do HDR10+ kvalitetom slike, kako bismo otkrivali nov TV sadržaj u domenu serija, filmova i dokumentarnog programa i uživali u vrhunskoj slici i zvuku, s obzirom na to da ovi servisi podržavaju HDR prikaz sadržaja, koji Samsung QLED obezbeđuje.

QLED tehnologija nije nova na svetskom tržištu, ali se kod nas još uvek upoznajemo s njom i QLED televizori su tek od ove godine postali značajnije dostupni u Srbiji. Zbog toga smo rešili da vam predstavimo jedan od top modela u klasi do premijum TV klase. QLED Q8D Samsung TV je za korak ispod premijum ponude ovog proizvođača, ali i dalje ima sve napredne tehnologije, koje se od premijum televizora očekuju, po prihvatljivijoj ceni.

Pogledajte i ovo: Predstavljamo vam Samsung QLED TV Q8F

Naravno, počećemo od QLED objašnjenja. Ova tehnologija, za razliku od svih drugih TV tehnologija u ovom trenutku, nudi osvetljenje TV panela putem neorganskih LED dioda. TV uređaji uz Quantum Dot tehnologiju mogu da prikazuju značajno poboljšan spektar boja sa mnogo više detalja, u odnosu na konvencionalne televizore. Ova tehnologija omogućava Samsung QLED televizorima da prikazuju duboku crnu boju i raskošne detalje, bez obzira na to koliko je scena svetla ili tamna i na to da li se sadržaj prikazuje u mračnoj ili osvetljenoj prostoriji. QLED televizori tako mogu da generišu maksimum osvetljenja čak od 1.500 do 2.000 nita, a da to ne utiče na njihovu sposobnost da boje prikažu tačno i precizno. Sa Quantum Dot tehnologijom zasnovanom na leguri metala, više nije neophodno žrtvovati osvetljenost, kako bi se unapredilo prikazivanje boja, pri čemu se prikaz boja zadržava na istom nivou bez obzira na širinu ugla gledanja.

Pogledajte neke od slika u Samsung QLED Q8F galeriji:

Samsung Quantum Dot tehnologija znači dve stvari - odlične boje, što smo već objasnili i duži radni vek uređaja. U konkretnom slučaju, na domaćem tržištu, Samsung vam daje pet godina garancije na TV uređaj i čak 10 godina garancije da se neće pojaviti “Burn-in“ efekat.

Burn-in“ nastaje na mestima na kojima TV panel prikazuje duže vreme statičan sadržaj. Recimo, “Burn-in“ može da se pojavi na mestima gde se ispisuje oznaka TV kanala, pa se tu pikseli umrtve i prestanu da “svetle“, ostavljajući zbog toga “rupu“ u TV površini, koja je jasno vidljiva. Samsung QLED televizori prošli su rigorozno testiranje nezavisnih udruženja za standardizaciju i kvalitet TV slike, koja su potvrdila da je QLED jedina tehnologija “imuna na Burn-in“ efekat. Otud i sigurnost kompanije da čak čitavu deceniju garantuje da do “Burn-ina“ neće i doći.

Nova QLED serija uređaja nudi višestruko bolje performanse u pogledu prikaza boje, jer precizno prikazuje DCI-P3 boje - a kao još jedan podvig, prvi put na svetu, Samsung QLED televizori u stanju su da reprodukuju 100 odsto trodimenzionalni opseg boja. Trodimenzionalni opseg ("volumen", eng. volume) predstavlja boje, koje mogu da se predstave na različitim nivoima osvetljenosti.

Na primer, jedan list može da se doživi u celom spektru boja, od žućkasto-zelene do tirkizne, u zavisnosti od nivoa osvetljenosti. Samsung QLED TV ekran može da prikaže čak i suptilne razlike u boji koje potiču od različite osvetljenosti. Ovako detaljno prikazivanje boje ne može se lako postići u okviru tradicionalnih modela dvodimenzionalnog "gamuta" boje.

Model Q8D QLED Samsung TV je zasnovan na Tizen 4.0 platformi, koja je pametna, naravno i putem SmartThings aplikacije je moguće upariti televizor sa uređajima u okruženju i na TV-u napraviti čvorište za upravljanje svim tim uređajima. Na taj način na TV-u imate poseban panel u okviru kojeg vidite svoj telefon, mašinu za pranje posuđa, veša, robota koji usisava, zvučnike ili neki drugi pametan kućni aparat. Iz panela je moguće čitati poruke, koje su uređaji prosledili TV-u (da li je veš opran, u kom je programu trenutno mašina za pranje veša i slično) ili pogledati u kojem su stanju svi povezani uređaji, odakle im, takođe možete dodeliti nove zadatke i kontrolisati ih onako kako vama odgovara.

Smart platforma omogućava da povežete TV na internet putem Wi-Fi mreže i koristite aplikacije, ali i da na TV povezujete uređaje pomoću Bluetooth veze. Na taj način, osim novog One Remote daljinskog upravljača, možete da povežete i vaš telefon sa TV-om i koristite ga kao dodatni daljinski upravljač i koristite baš sve funkcije TV-a preko telefona (podržani su Galaxy S8 i Note 8 uređaji i noviji).

Ono što ovaj uređaji izdvaja od svih sa tržišta je i Ambient mode, odnosno nov sistem uklapanja TV-a u okruženje u kojem se koristi. Podešavanjem Ambient mode opcije moguće je prikazati pozadinu na kojoj TV stoji tako da se on uklopi u nju. Deo Ambient Mode-a je i mogućnost prikaza omiljenih slika na panelu TV-a, dok je on praktično u stanju pripravnosti, a na raspolaganju vam je i mogućnost prikaza vremenske prognoze, podsetnika, kalendara, sata, datuma i informacija, koje sami odaberete da vam ih TV prikaže. Uz minimalnu potrošnju energije i uz veliki broj dodatnih podešavanja Ambent mode omogućava korisnicima da TV postane veliki kućni “prozor-podsetnik“ na sve što je korisniku važno.

Samsung Q8D je 4K (UHD) TV, koji se u Srbiji može pronaći u dijagonali od 55, odnosno 65 ili 75 inča, sa ravnim panelom i bogatom dodatnom opremom. Dizajn je moderan, uključujući i dizajniranu poleđinu (tzv. 360 stepeni dizajn), ali minimalistički, sa tankim okvirom oko ekrana i modernim postoljem za komodu, koje se lako montira i može da “nosi“ kablove kroz sebe, ako TV ne montirate na zid. U kutiji je i krpa za brisanje, detaljna uputstva, One Remote daljinski upravljač sa baterijama i svi potrebni dodaci za montiranje TV-a.

U toku je Samsung promocija, koja vam uz kupovinu nekih od modela omogućava da uz TV na poklon dobijete Samsung Galaxy A9 smartfon ili Galaxy Gear S3 pametan sat, pet godina garancije na TV i 10 godina garancije da se neće pojaviti “Burn-in“ efekat, ali i besplatnu isporuku, instalaciju i obuku za korišćenje TV-a kod vas u kući. Posetite Samsung Srbija sajt za dodatne informacije o tome.

U videu smo opisali sve napregne QLED tehnologije, raspakovali TV i pokazali kako se on koristi, uključujući One Connect kutijuOne Remote daljinski i mobilni telefon, a pokazali smo i kako izgleda Ambient Mode i koliko se TV lako montira.

Ukoliko imate dodatna pitanja - tu smo - komentari su vaši!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Samsung Q8D QLED TV specifikacije:

- Ravan ekran
- Rezolucija 3.840 x 2.160 piksela
- Veličina ekrana 55, 65 ili 75 inča (140, 165 ili 190 centimetara)
- Q Color
- Q Contrast Plus
- Q HDR Elite powered by HDR10+
- Boundless 360 stepeni dizajn
- Voice Assistant
- One Remote Control
- Universal Guide
- SmartThings
- Wi-Fi, Bluetooth
- HDMI, USB.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi