Poznata “vlogerka“ napustila YouTube: Nije zdravo! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Poznata “vlogerka“ napustila YouTube: Nije zdravo!

Imala je 17 miliona pratilaca na društvenim mrežama, ali nije imala prijatelje niti život. Napustila je YouTube zbog “novog puta“ i problema, koji bi mogli da nastanu - da je ostala.

  Izvor: Marzia
Marzia napustila YouTube PewDiePie devojka napustila YouTube
Izvor: Marzia

Počela je YouTube priču uz svog momka PewDiePie-a, jednog od najpopularnijih YouTube “vlogera“ u istoriji te video mreže, sa kojim živi i danas, a postala je jedna od najuticajnijih svetskih “vlogerki“, koja se bavila modom, svakodnevnim savetima, putopisima i prostim pričama o svom životu.

Marzia je mlada, svetski poznata, lepa, bogata, popularna i ima svet pod prstima. Bukvalno! Njeni video materijali imaju milione pregleda, a na Instagram, Twitter i YouTube mreži prati je 17 miliona ljudi. I napustila je sve to! Zbog mentalnog zdravlja, kaže, kao i zbog toga što je vreme da se posveti nekim sasvim drugim stvarima.

Pročitajte i ovo: Kad YouTube padne - sajt za odrasle procveta!

Shvatila sam da sam dozvolila sebi da me YouTube potpuno odseče od sveta - nisam imala prave prijatelje, nisam ih ni tražila i osećala sam se dobro samo u tom mom mehuriću zvanom YouTube. Zaista smatram da je divno sve to što nam onlajn svet nudi, to kako ljudi mogu da se približe jedni drugima. Ipak, iako mi je to dalo dosta samopouzdanja, shvatila sam da je to može da bude veliki teret i da nije zdravo, ako vam preuzme život“, rekla je Marzia u svom oproštajnom videu, u kojem je rekla i mnoge lepe stvari o svom YouTube putu.

Ona želi da svi njeni fanovi, a bilo ih je i kod nas, sigurni smo, znaju da ovo nije sebična odluka ili da ju je donela zato što je umorna, jer tvrdi da je dobro razmislila o svemu. Tačnije, kako kaže, o tome razmišlja već dugo vremena unazad, iako javno nije o tome govorila. Sad smatra da je vreme za neke druge stvari i ne želi da prisiljava sebe na dalju “trku“, na koju je YouTube primorava niti da nastavi sa nečim za šta oseća da je vreme prošlo.

Marzia će se baviti nekim drugim stvarima: “Smatram da je vreme da pronađem svoj sopstveni put. Jer, dugo vremena živim s uverenjem da konstantno pratim nečiji drugi put i smatram da je vreme da pružim sebi šansu da se bavim nečim drugim“.

Marzia je za šest godina prikupila preko 130 miliona pregleda, ima 26 godina i na svom kanalu ostavila je tek nekoliko video snimaka, koji je podsećaju na najlepše trenutke u proteklih šest godina.

The Verge podseća da je Marzia jedna od retkih, koja je shvatila da je rad na YouTube mreži jedno začarano vrzino kolo, koje svojim kreatorima ne dozvoljava ni trenutak predaha. Ukoliko stanu algoritam ih više neće smatrati relevantnim, nestaće sa “radara“ korisnika i naći će se opet na početku. Nažalost, podseća sajt, većina “vlogera“ to …

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi