Testirajte EMUI 9.0: Više slobode, brži rad | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Testirajte EMUI 9.0: Više slobode, brži rad

Drugi po veličini proizvođač telefona na svetu je predstavio EMUI 9.0, Android Pie operativni sistem dizajniran da poboljša sve aspekte upotrebe telefona.

  Izvor: Promo / Huawei

Kompanija Huawei na sajmu IFA 2018 u Berlinu je predstavila EMUI 9.0, najnovije značajno ažuriranje Android operativnog sistema. Kao jedan od prvih sistema zasnovanih na Android Pie ažuriranju, EMUI 9.0 nudi znatno unapređeno korisničko iskustvo, koje dodatno olakšava intuitivni interfejs i mnogobrojne opcije. EMUI 9.0 je trenutno u beta verziji, za koju je omogućeno prijavljivanje. Dodatne opcije će biti predstavljene zajedno sa predstojećom Huawei Mate 20 serijom.

Najnoviji Huawei OS je dizajniran da pruža prirodniji i direktniji osećaj korišćenja. Huawei je promenio i konsolidovao mnoga podešavanja ne bi li minimalizovao broj koraka potrebnih da korisnik nešto obavi. Ukupno gledano, EMUI 9.0 radi 12,9 odsto brže u odnosu na svoje prethodnike i podržava brže pokretanje aplikacija. Na primer, EMUI 9.0 pokreće Instagram 12 odsto brže i Spotify 11 odsto brže.  U kombinaciji sa “dvomoždanim“ perfomansama nedavno najavljenog čipseta Kirin 980, EMUI 9.0 će pružati dobro iskustvo korišćenja Huawei Mate 20 uređaja.

Pročitajte i ovo: Ovo je Huawei Mate 20 Lite uživo (VIDEO)

Tokom ekskluzivnog predstavljanja za medije, Dr. Vang Čenglu, direktor Huawei divizije za softver, je rekao: “Današnji pametni telefoni imaju toliko opcija da mogu da postanu opterećenje za korisnike. Mnogi su izrazili svoje frustracije po pitanju sve komplikovanijih opcija. S tim na umu smo krenuli da razvijamo verziju EMUI sistema, koji će korisnicima omogućiti kvalitetniju i lakšu upotrebu telefona. EMUI 9.0 je proizvod posvećenosti stvaranju prijatnog, doslednog i jednostavnog iskustva. Svaka promena, od utvrđivanja menija za podešavanja, preko optimizacije performansi, do dodavanja novih opcija za digitalno blagostanje i produktivnost, je napravljena tako da garantuje sjajno i praktično korisničko iskustvo. Pored toga, predstavljanjem EMUI 9.0 sistema, Huawei je postao jedan od prvih proizvođača telefona, koji je predstavio sopstveni operativni sistem zasnovan na Android Pie ažuriranju, što oslikava našu blisku saradnju sa kompanijom Google“.

EMUI 9.0 poseduje i GPU Turbo 2.0, drugu generaciju inovativne tehnologije kompanije Huawei za obradu grafike, koja podržava još više igara u još većem obimu poboljšanja. Najnovija verzija ovog rešenja je u stanju da inteligentno optimizuje intenzivna opterećenja i uređaju po potrebi omogući bolje performanse, istovremeno umanjujući utrošak energije. Pored igranja igara, ovo rešenje unapređuje i ostale oblasti neophodne za kvalitetno korisničko iskustvo, kao što su osetljivost ekrana na dodir, povezivanje na mrežu, režim rada Uninterrupted Gaming, i ostalo.

Mate 20 Pro: Veliki “notch“, najbrže bežično punjenje

Još jedna važna odlika sistema EMUI 9.0 je HiVision, koja kameri omogućava da prepozna značajne lokacije ili čuvene slike, objekte i spomenike i korisniku ponudi korisne informacije pomoću opcije proširene stvarnosti (Augmented Reality). Prostim usmeravanjem kamera ka objektu, koji ih interesuje dobiće informacije o njegovoj istoriji i zanimljivim činjenicama.

EMUI 9.0 poseduje i novi Password Vault, opciju za sigurno čuvanje lozinki za različite servise, kojima korisnici mogu da pristupe čitanjem otiska prsta ili skeniranjem crta lica kada god su im potrebne.

Pošto je EMUI 9.0 dizajniran da korisnicima pomogne da vode ispunjen i uravnotežen život, digitalno blagostanje je takođe značajna stavka ovog novog operativnog sistema. EMUI 9.0 sadrži novi Digital Balance prikaz sa metričkim podacima o načinu korišćenja uređaja, koji korisnicima omogućava da podese kvote za dužinu korišćenja bilo koje aplikacije, kao i Wind Down opciju, koja korisnicima pomaže da se opuste pre odlaska na spavanje.

 Nakon zvaničnog predstavljanja EMUI 9.0 će podržavati rad najnovijih Huawei uređaja. Dodatne opcije će biti dostupne nakon predstavljanja serije HUAWEI Mate 20. Više informacija će biti objavljeno u kasnijem periodu, pa tada i očekujemo listu podržanih uređaja, ali sad već znamo da će se na njoj sigurno naći P20 i Mate 10 serije sa svim uređajima.

EMUI 9.0 je trenutno u beta program verziji. Registracija za  EMUI 9.0 beta je omogućena za korisnike Huawei uređaja u Evropi.  Da biste se prijavili, molimo vas posetite vaš lokalni zvanični Huawei vebsajt.

Pratite naše društvene mreže za slike, video i izveštaje i ne zaboravite da pratite oznaku IFA 2018 na MONDO sajtu i #MobITIFA2018 oznaku na društvenim mrežama!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA