Facebook blokirao ruske i iranske naloge | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook blokirao ruske i iranske naloge

Facebook je zaustavio manipulacije sa naloga otvorenih u Iranu i Rusiji.

  Izvor: Promo/Kaspersky Lab

Društvena mreža Facebook objavila je da je zaustavila manipulacije sa naloga otvorenih u Iranu i Rusiji, usmerenih ka Latinskoj Americi, SAD, Velikoj Britaniji i Bliskom istoku. "Neke od ovih aktivnosti započete su u Iranu, neke u Rusiji. U pitanju su odvojene akcije i nismo ustanovili da su povezane", naveo je Facebook na svom blogu.

Kompanija je oštro kritikovana da nije dovoljno učinila protiv ovakvih zloupotreba tokom kampanje za predsedničke izbore u SAD 2016. godine na svojoj društvenoj mreži.

Iznenada svi ukidaju sadržaje teoretičara zavere

Facebook je zatvorio 652 stranice, društvene grupe i falsifikovane naloge pokrenute u Iranu. Njihova meta su profili na Facebooku ili drugim mrežama otvoreni na Bliskom istoku, Latinskoj Americi, SAD i Velikoj Britaniji.

Pored zatvaranja stranica vezanih za Iran, Facebook je saopštio da nastavlja da zatvara stranice koje mogu biti "vezane za izvore, ranije identifikovane od strane američke vlade, kojima upravlja ruska vojna obaveštajna služba".

Azijati će gledati Primeru samo preko Facebook-a!

Sadržaj ovih stranica uglavnom se odnosio na Ukrajinu i Siriju.

Američke vlasti su ranije upozorile da su, kako se bliže izbori za Kongres SAD u novembru, aktivnosti vezane za rusko uplitanje ponovno počele. "To je izazov jer odgovorni za te aktivnosti raspolažu velikim sredstvima", navodi Facebook, koji je saopštio i da u potpunosti sarađuje sa američkom policijom.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA