Olimpijske igre u Tokiju uvode prepoznavanje lica | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olimpijske igre u Tokiju uvode prepoznavanje lica

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine otišli su korak dalje u bezbednosti najvećeg sportskog događaja, jer planiraju da uvedu sistem prepoznavanja lica za akreditovane osobe.

  Izvor: Promo / Honor

Japanci će prvi put u istoriji Igara koristiti "NeoFace" tehnologiju da prati sve akreditovane osobe, uključujući sportiste, zvaničnike, osoblje i medije na više od 40 mesta, kažu zvaničnici Igara. Očekuje se da će sistem efikasno eliminisati ulazak sa falsifikovanim dokumentima, smanjiti zagušenje na akreditovanim linijama, čekanja i smanjiti stres sportista.

Izvršni direktor za bezbednost Igara Tsuoiši Ivašita izjavio je da sistem prepoznavanja lica garantuje visok nivo sigurnosti i efikasnosti. "Ujedno, sistem donosi manje stresno okruženje za sportiste", poručuje on.

Koliko ZLATA ima u zlatnoj medalji?

Ne zaboravite srpske uspehe u Riju 2016!

Slike lica svake akreditovane osobe za Olimpijske igre biće prikupljene nakon procesa odobravanja i ubačene u bazi podataka, koja će se koristiti za proveru identiteta na kontrolnim punktovima akreditacije. Sistem će izgraditi poznata tehnološka kompanija NEC, koja u tom delu sveta proizvodi i mobilne telefone.

Japan i Tokio će biti i prvi domaćini Igara, koji će korisnicima obezbediti i napraviti medalje, uključujući sva tri mesta, od ostataka i recikliranih delova mobilnih telefona, za koje se u izradi koriste zlato, srebro i drugi plemeniti metali. Više o medaljama napravljenim od mobilnih telefona pročitajte na linku.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA