Šta nam donosi 5G: Brže, bolje, stabilnije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta nam donosi 5G: Brže, bolje, stabilnije

Pogledajte neke od primera, koji će vam pomoći da bolje razumete 5G mrežu i to šta će ona unaprediti.

  Izvor: Promo / MONDO portal

Od prvog mobilnog telefona u istoriji, čuvenog i prepoznatljivog RAZR modela, pa sve do trenutka kad je predstavljena Moto Z serija sa Moto Mods dodacima, pa do prvog 5G modela.

Do 100 puta brži internet na telefonima

Kompanija Motorola prva na svetu ispisuje 5G stranice istorije, kao prvi proizvođač, koji će povezati mobilne korisnike 5G mrežom putem modularne Moto Mod tehnologije. Sa 10 puta većom brzinom od trenutne Wireless tehnologije, nižom latencijom, odnosno kašnjenjem i većim protokom, pristup 5G mreži će iz korena poboljšati mobilnu telefoniju i ojačati mobilne veze.

 Moto 5G, Motorola Moto Z3, Moto Z3, Moto Mods Izvor: Promo / Motorola

Spremite se za live 4K prenos i video-chat bez “seckanja”, gejming i VR iskustva bez kašnjenja i najbrže preuzimanje, koje ste ikada imali priliku da koristite. 5G mreža će napraviti dramatičnu promenu u upotrebi pametnih telefona - učiniće je bržom i jednostavnijom za korisnike, dok će kompanijama omogućiti da svojim zaposlenima pruže veću efikasnost i produktivnost u radu. 5G mreža će, takođe otvoriti nove mogućnosti kad se radi o novim uzbudljivim iskustvima, koja se još uvek osmišljavaju.

Testirana 5G mreža i u Srbiji, pogledajte kako!

Već je najavljen prvi mobilni uređaj sa omogućenom 5G mrežom, koji će doneti nove mogućnosti na poljima video tehnologije, povezanosti kućnih uređaja, rada van kancelarije i AR i VR gejminga. Kompanije Motorola i Qualcomm postale su partneri na ovom projektu, kako bi postigle ovu prekretnicu u mobilnoj industriji pomoću Snapdragon X50 flagship modema i milimetarskih talasnih komponenti.

Gledajte omiljene sadržaje bez ometanja

U današnjem vremenu, navikli smo da sve radimo u pokretu, pa čak i da jedemo ili gledamo filmove. Zapravo, više od 50 odsto milenijalaca preferira da video sadržaj gleda preko svog telefona. Od sada ćete moći da se krećete brzinom, koju poželite, da putujete više nego ikad, a i dalje ćete moći da skinete najnoviju sezonu vaše omiljene serije u HD formatu, samo nekoliko minuta pre vašeg leta.

Nikada više nećete propustiti GOOOOOOL

Tokom trajanja Svetskog prvenstva, zabeleženo je ukupno 486 miliona pokušaja za online strimovanje utakmica, dok je samo 93 miliona bilo zapravo uspešno realizovano, usled grešaka pri strimovanju.

Savršena fotka putovanja, odmah podeljena svuda

Znamo koliko je važno da imate pristup pouzdanoj mreži, kad ste na odmoru i želite da sa svima podelite omiljene trenutke. Uz 5G mrežu, možete otpremiti i poslati 300 fotografija vašim prijateljima i porodici za vreme, koje je potrebno da vam se pripremi vaš omiljeni koktel. 5G mreža će poboljšati vaše iskustvo putovanja uz pomoć prevodioca u realnom vremenu - moći ćete sa lakoćom da komunicirate sa stranim vodičima, zaposlenima u hotelu i novim prijateljima, koje steknete na putovanju.

Možete igrati celu noć uz konstantnu vezu

5G mreža smanjuje lag i baferovanje kod AR i VR okruženja ili igara - a dobro iskustvo znači neograničene mogućnosti. Predviđa se da će u 2019. godini 40 odsto korisnika u SAD-u koristiti AR aplikacije na svojim telefonima. 5G mreža će omogućiti svet u kome će se deca igrati sa realističnim super-herojima uz pomoć VR naočara.

Nova znanja i van učionice

88 odsto učenika i 64 odsto studenata gotovo svakodnevno koristi svoje mobilne uređaje pri obavljanju školskih aktivnosti. Učenici će moći da koriste AR uređaje kako bi “posetili” neki istorijski spomenik, prisustvovali bitnim izlaganjima ili sarađivali sa drugim učenicima i kolegama širom sveta u realnom vremenu.

Molimo Vas da za više detalja o ovoj temi posetite link.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Moto z³ 5G telefon
Izvor: Motorola US

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi