WhatsApp ukida čestitanje Božića i Uskrsa?! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

WhatsApp ukida čestitanje Božića i Uskrsa?!

Zbog spamovanja i bezbednosnih razloga.

  Izvor: Promo/WhatsApp/MONDO portal

WhatsApp je doneo odluku da ograniči broj prosleđenih poruka na samo pet po korisniku za 24 sata, kako bi se onemogućilo spamovanje i širenje malicioznih poruka bilo kakve sadržine.

To znači da ćete jednu istu poruku moći da prosledite na samo pet kontakata i sačekate da prođe određeni vremenski period, nakon kojeg ćete opet biti u mogućnosti da prosledite istu poruku do novih pet kontakata. Ovo ne važi za grupe, ali je obavezujuće za pet grupa u kojima može biti proizvoljan broj učesnika.

Chrome, Telegram i WhatsApp "rasadnici" malvera

Nakon što pošaljete pet istih poruka WhatsApp će vam onemogućiti dalje prosleđivanje iste poruke, slike ili linka i to će vam saopštiti tekstualnim obaveštenjem. Ovu opciju ima i Messenger, ali je tamo onemogućeno slanje iste poruke tek kad se ista poruka pošalje na 30 adresa. Zapravo, poruka i ne mora da bude doslovce ista - dovoljno je da je WhatsApp kontekstualno smatra sličnom, delovi poruke mogu čak i biti različiti.

Šta kad promenite broj u WhatsApp aplikaciji

Budite obazrivi kad prosleđujete poruke i druge sadržaje, da vam WhatsApp ne bi stavio nalog pod skener, radi provere. Ovo ograničenje već je aktivno za mnoge korisnike, a uvedeno je u drugoj polovini jula.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA