Exodus potvrđen: Da li će u Srbiju? (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Exodus potvrđen: Da li će u Srbiju? (FOTO)

O Exodus-u se pričalo već neko vreme, a sad je on i zvanično potvrđen.

  Izvor: Promo / HTC

Kontekst i značenje se uništavaju zakonima o zaštiti autorskih prava i privatnosti, koji su napisani za neka prošla vremena. Pridružite se ljudima koji će povratiti kontrolu nad vrednostima koje postoje u ličnom identitetu i podacima“, objavila je kompanija HTC, koja je najavila novi model telefona, poseban po mnogo čemu, ali o kojem smo već neko vreme čitali na internetu.

HTC predvodi novi “smartfon pokret“, a sve počinje u trećem tromesečju ove godine, omogućavanjem ranog pristupa Exodus uređaju - prvom značajnom “blokčeijn (blockchain) telefonu“ na svetu. Nije da do sada nismo čuli za njega, ali Exodus je na ovaj način tek sad i zvanično potvrđen od svoje matične kompanije.

HTC U12+: Nema tastere, jeftiniji od konkurencije

U ovom trenutku poznato je da je Exodus Android smartfon sa univerzalnim wallet-om i hardverskom podrškom za kriptovalute i decentralizovane aplikacije i igre. HTC Exodus će omogućiti razmenu kriptovaluta među korisnicima, ali cena telefona nije poznata.

HTC ima viziju da proširi blockchain ekosistem stvaranjem prvog telefona na svetu, koji je namenjen decentralizovanim aplikacijama i sigurnosti. Predstavljanjem HTC Exodus-a, koji poseduje veoma važan “cold storage wallet“, to sad može postati realnost.

Kompanija ovaj model naziva Agentom Decentralizacije.

“U doba interneta ljudi generalno imaju razvijenu svest o svojim podacima, a ovo je savršena prilika da se korisnicima omogući kontrola nad njihovim digitalnim identitetom. Exodus je odličan početak, jer je telefon najličniji uređaj, a ujedno je i mesto odakle potiču svi vaši podaci. Uzbuđen sam zbog mogućnosti koju donosi, mogućnosti da decentralizuje internet i preoblikuje ga za modernog korisnika“, izjavio je Fil Čen, HTC-ov direktor za kripto poslovanje. Fil Čen je osnovao HTC Vive i bio njen direktor.

Pojava Bitcoin i Ethereum kriptovaluta je sa sobom donela i ideju digitalne nestašice i tokena, koji nisu zamenljivi (NFT). Sad je HTC sklopio partnerstvo sa prvom i najpopularnijom svetskom NFT igrom na blockchain-u, Cryptokitties, i dobio ekskluzivno pravo distribucije na mobilnim uređajima, putem odabranih HTC uređaja, počevši od U12+. Ovo je značajan prvi korak u stvaranju platforme i distributivnog kanala za kreativce koji stvaraju jedinstvena digitalna dobra. Mobilni je najrasprostranjeniji uređaj u istoriji čovečanstva, i da bi digitalna sredstva i decentralizovane aplikacije iskoristile svoj potencijal, mobilni će morati da bude glavno mesto distribucije.

Partnerstvo sa Cryptokitties je početak kolekcionarskog tržišta i prodavnice kripto aplikacija za igranje.

Jasan nam je potencijal digitalne nestašice i unikatnosti. Sa Exodus-om, HTC želi da postane glavni igrač na tržištu blockchain dobara. Ovde smo da bi pozvali sve programere da kroz ovu platformu distribuiraju svoje blockchain aplikacije i igre sa kolekcionarskim i NFT konceptom. Verujemo da postoji promena paradigme i da se klatno vraća nazad na vlasništvo i vrednost sadržaja“, Izjavio je Fil Čen.

HTC je objavio sklapanje partnerstva sa dve kompanije, sa kojima će ubrzati napredak - Animoca, distributer Cryptokitties igre i Bitmark, kripto bazirani projekat digitalnog vlasništva.

Ovo je samo početak HTC-ove pomoći u borbi protiv tzv. “komoditizacije“ čovečanstva.

Oslobodite svoje podatke i pridružite se Exodus-u, tako što ćete obezbediti rani pristup Agentu Decentralizacije u trećem kvartalu. Posetite sajt htcexodus.com. Dodatne informacije i specifikacije će biti dostupne u narednim mesecima.

Još uvek nije poznato ni to u kojim zemljama će se Exodus pojaviti, a nas zanima koliko vam je razumljiv koncept ovog uređaja, kao i da li biste ga koristili?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA