Facebook je OPET slagao! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook je OPET slagao!

Javno su saopštili da ne dele informacije sa drugima još 2015, sada priznali da je to bila laž!

  Izvor: MONDO / Marko Čavić

Facebook je u maju 2015. objavio da obustavlja deljenje informacija o korisnicima sa tehnološkim kompanijama, ali je to "opušteno" nastavio da radi, otkrivaju dokumenta predata američkom Kongersu.

Kongres je u aprilu detaljno ispitivao Marka Cukerberga o kršenju privatnosti korisnika, a novi dokumenti dostavljeni su u nastavku te istrage i obuhvataju čak 747 stranica.

Nestaće Internet kakav znamo i volimo?

Opada interes za Facebook

Facebook je priznao da je, uprkos javnom odricanju od deljenja podataka, nastavio još najmanje šest meseci da podatke korisnika prosleđuje čitavom nizu kompanija kao što su provajder AOL, servis za isporuku UPS, ali i aplikacija za muvanje Hinge. Među podacima deljenim bez znanja korisnika su i informacije o prijateljima sa liste, njihova imena, pol i datumi rođenja.

Facebook bez spojlera - uskoro!

"Sarađivali smo sa nizom kompanija kako bismo integrisali svoje sisteme i ponudili korisnicima objedinjeno iskustvo. Integrisane sisteme gradili su naši partneri, ali je Facebook za to znao i odobrio je," navode dokumenti.

Facebook dalje dodaje da je "teoretski moguće" i da je još pet kompanija moglo da pristupi podacima prijatelja korisnika, u okviru jednog beta testa.

Facebook sada priznaje grešku i ističe da je 38 takvih "partnerstava" okončano, dok će još sedam trajati samo do kraja jula.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi