Umesto novih modela ulagaće u trajanje postojećih | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umesto novih modela ulagaće u trajanje postojećih

Južnokorejska kompanija okreće se drugačijem modelu poslovanja od uobičajenog - umesto masovne i hiper produkcije uređaja trudiće se da aktuelni modeli budu bolji i da traju duže.

  Izvor: Promo/LG

LG će se, što se mobilnih telefona tiče, koncentrisati na njihovu bezbednost i upotrebljivost na duži period, jer se to poklapa i sa željama korisnika, tvrde strani IT mediji. Zbog ovoga je kompanija osnovala novi centar za istraživanje i razvoj Software Update Center, koji će se baviti, između ostalog, i softverskim ažuriranjima telefona i odgovarati na pitanja korisnika. U skladu sa promenom ciljeva kompanije, LG će naredni period provesti u upoznavanju korisnika i prtnera kompanije sa novim fokusom i drugačijim ciljevima poslovanja.

S ovim u vezi izvršni direktor kompanije LG Jo Seong-Jin i tehnološki direktor kompanije Dr I.P. Park održaće zajednički uvodni govor na otvaranju ovogodišnjeg IFA sajma u Berlinu, odakle ćemo i ove godine izveštavati detaljno, kao i do sada, kako bi posetiocima predstavili viziju razvoja LG ThinQ tehnologije veštačke inteligencije.

Obraćanje članova uprave LG-ja, pod naslovom “Misli Mudro, Budi Slobodan: Živi Slobodno uz veštačku inteligenciju“ biće održano u petak, 31. avgusta.

Veš mašina pametnom TV-u: Oprala sam veš!

Izvršni direktor kompanije (CEO) Jo Seong-Jin pružiće uvid u to kako će LG strategija veštačke inteligencije unaprediti život potrošača zahvaljujući jedinstvenoj filozofiji, koja podrazumeva otvorenu platformu, otvoreno partnerstvo i otvorenu povezanost. Dr Park će pokazati kako ova tehnologija oživljava u svakodnevnim proizvodima poput frižidera, televizora i mašina za pranje veša, kao i na koji način integrisanje veštačke inteligencije koristi potrošačima pružajući im veću kontrolu i jednostavnije korišćenje.

Najveći prioritet Dr Parka, kao tehnološkog direktora kompanije LG, jeste transformacija poslovanja kompanije sa fokusom na veštačku inteligenciju kao svoj prioritet i centar budućeg razvoja. Ključni deo ove strategije podrazumeva i spremnost za otvoreno partnerstvo kako u zemlji tako i u inostranstvu, u skladu sa LG strategijom otvorenosti.

LG je razvio ThinQ ekosistem krajem 2017. godine kako bi identifikovao sve svoje proizvode i usluge, koje koriste veštačku inteligenciju. LG ThinQ proizvodi i usluge imaju mogućnost mašinskog učenja (deep learning) i komuniciraju međusobno, koristeći različite tehnologije veštačke inteligencije, kako od drugih partnera, tako i sopstvenu DeepThinQ tehnologiju.

LG G7 ThinQ je van konkurencije - AI je ključ!

Pre godinu dana LG je najavio otvaranje laboratorije za veštačku inteligenciju u Seulu kako bi okupio sva AI istraživanja u tehnologijama zaključivanja i učenja na osnovu prepoznavanja glasa, videa i senzora, kao i detektora prostora i prisustva. LG laboratorija doprinela je razvoju prvog “pametnog“ klima uređaja na svetu, kao i inteligentnih frižidera, mašina za pranje veša i robotskih usisivača.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA