GPU Turbo: Šta je, šta donosi i za koje telefone | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GPU Turbo: Šta je, šta donosi i za koje telefone

Kompanije Huawei i Honor aktiviraće za svoje uređaje softverski dodatak, koji će omogućiti bolju grafiku - igranje igara i obradu - na već aktuelnim telefonima, uz drastično smanjenje potrošnje energije baterije.

  Izvor: Promo / Honor

Ako ste mislili da Huawei i Honor telefoni zaostaju za bilo kojim telefonima u pogledu grafike - razmislite još jednom!

Kineske kompanije su 6. juna u Pekingu i zvanično objavile da će mnogi aktuelni telefoni, a neki su predstavljeni i 2016. godine, dobiti softversko poboljšanje, koje će “otključati“ moćnije grafičke performanse i korišćenje telefona, posebno igranje igara, mnogo zanimljivijim i naprednijim.

Za Honor 10 najpre stiže i EIS, što je vrlo važno

GPU Turbo je tehnologija ubrzane grafičke obrade, koja značajno povećava efikasnost obrade grafike mobilnih telefona i time korisnicima nudi naprednije i brže iskorišćavanje funkcija mobilnih uređaja. GPU Turbo je tehnologija ubrzane grafičke obrade, koja integrišući na bolji način hardver i softver značajno unapređuje korisničko iskustvo zahvaljujući restrukturiranju tradicionalnog obrasca grafičke obrade na nižem nivou.

Nakon ispitivanja i prikupljanja podataka na polju grafičke obrade, Huawei i Honor su ostvarili ključni tehnološki prodor u unapređenju efikasnosti obrade grafike za 60 odsto i smanjenju potrošnje energije SoC (sistema na čipu) za 30 odsto, čime su pomerili granice u balansu između performansi pametnog telefona i potrošnje energije. Pored toga, uz veću sposobnost renderovanja, Honor uređaji mogu da ostvare izuzetan kvalitet grafike zahvaljujući GPU Turbo tehnologiji, čak i ako mobilna aplikacija za igru ne podržava HDR (veliki dinamički opseg).

Šta sve poboljšava GPU Turbo

Tokom proteklih deset godina, potražnja za funkcijom kvalitetne obrade grafike je znatno porasla, uz razvoj rezolucije ekrana od VGA do 1080p i najavljenog 4K. U svetu igara, one na mobilnim telefonima su najpopularnije. Za razliku od igara na mobilnom uređaju za zabavu i edukaciju u prošlosti, današnje onlajn igre sa borbama za više igrača (MOBA) zahtevaju izuzetnu sposobnost grafičke obrade na pametnim telefonima.

Najsavremenije tehnologije i aplikacije, koje takođe zahtevaju veliku sposobnost obrade grafike, su i AR (proširena realnost), VR (virtuelna realnost) i renderovanje slika na mobilnim telefonima postaju sve popularnije. GPU za mobilne platforme oduvek nailazi na niz tehničkih ograničenja, kao što su čuvanje, zagrevanje i potrošnja energije. Ovi faktori predstavljaju veliki izazov proizvođačima pametnih telefona u zadovoljavanju sve veće potražnje za funkcijom grafičke obrade na mobilnom uređaju. Zato su Huawei i Honor razvili i najavili GPU Turbo, ključnu tehnološku novinu zasnovanu na bogatom iskustvu ovih kompanija na polju obrade grafike.

GPU Turbo donosi velike prednosti za mobilne igre koje zahtevaju veliku efikasnost grafičke obrade, jer znatno povećava brzinu i poboljšava iskustvo korisnika u igranju igara.

GPU Turbo će postati osnovna funkcija Honor pametnih telefona, što će dovesti do savršene integracije hardvera i EMUI softvera pametnih telefona, kao i poboljšane primene grafike na najvišem nivou. Isto tako, GPU Turbo može da podrži AR i VR u budućnosti i da se primeni u sektorima kao što su virtuelno obrazovanje, onlajn kupovina i telemedicina u cilju najboljeg mogućeg vizuelnog iskustva korisnika.

Testirali smo Honor 10: Sve preporuke!

GPU Turbo je prvo ugrađen u model Honor Play, predstavljen u Kini početkom juna. Postepeno će se uvoditi i na drugim popularnim Honor pametnim telefonima, kao što su Honor 10, Honor View10, Honor 9 Lite i Honor 7X, koji su nedavno predstavljeni u Evropi.

Uskoro će biti objavljen datum ažuriranja za svaki uređaj u Srbiji. Ova tehnologija će, takođe biti dostupna korisnicima HonorHuawei uređaja širom sveta i to po sledećem očekivanom rasporedu, koji vam dajemo u tabeli.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Kad:*

Koji telefoni:

Do kraja juna

Huawei Mate 10 i Mate 10 Pro, Honor View 10

Jul

P20, P20 Pro i Mate RS Porsche Design, nova 2S, Honor 10, MediaPad M5 srija tableta

Avgust

nova 3e, Enjoy 8 Plus, Enjoy 7S, Mate 10 Lite, Honor 9 Lite, Honor 7X

Septembar

Mate 9 serija

Oktobar

P10, P10 Plus i P10 Lite, Honor 9, Honor 8 Pro

Novembar i kasnije

Ostali telefoni**

* Očekivano vreme isporuke GPU Turbo kroz softversko ažuriranje.
** Zasad nema informacija o tome, koji će još uređaji biti podržani.

Honor play official video - 4D gaming
Izvor: tech blix

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi