iPhone 3GS opet u prodaji, po smešnoj ceni | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

iPhone 3GS opet u prodaji, po smešnoj ceni

Šta li će Apple da kaže o ovom potezu jednog od južnokorejskih operatora, SK Telink.

  Izvor: Promo / Apple

Jedan od južnokorejskih operatora, SK Telink, prodavaće ponovo iPhone 3GS telefon po ceni od svega 41 dolara (u južnokorejskoj valuti, naravno).

Prema izveštaju tamošnjih medija ovaj operator je u svom skladištu pronašao veliku, ali neotkriveno koliku, količinu iPhone 3GS uređaja, koje želi da rasproda i zbog toga će ih ponuditi po pomenutoj ceni. Apple je ovaj model prestao da podržava pre nekoliko godina i nije poznato kako će velika kompanija reagovati niti da li postoji mehanizam da spreči prodaju starih iPhone modela na zvaničnom tržištu (Apple sarađuje sa operaterima, pa ne verujemo da bi bilo koji smeo da se upušta u nešto što ta kompanija, koja inače ima vrlo striktne i stroge principe poslovanja, nije odobrila).

Apple bi lako mogao da zatraži prestanak prodaje, jer su ti modeli za korejsko tržište bili namenjeni tokom 2009. godine, zbog čega danas mnoge i zvanične Apple aplikacije neće raditi, a pitanje je koliko će korisničko iskustvo biti dobro, kao i koliko će baterija moći da izdrži bez punjača.

S obzirom na to da telefoni u skladištu stoje skoro deceniju, pitanje je kako će baterija reagovati na punjač i kolika će joj autonomija biti nakon toliko godina stajanja.

Ovaj iPhone model ima i drugačije priključke i drugačiji iOS operativni sistem danas, pa će biti zanimljivo da vidimo kako će korisnici reagovati na njega, ako do prodaje uopšte dođe. Takođe, brzine prenosa podataka na ovim telefonima daleko su ispod današnjeg standarda.

Da li se vi sećate iPhone 3GS modela? Ovaj model nije bio zvanično dostupan u Srbiji, Apple je kod nas došao tek 2014. godine, prodajom iPhone 5S uređaja.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi