Akcionari hoće smenu Cukerberga | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Akcionari hoće smenu Cukerberga

Akcionari Facebooka mreže na sastanku tražili ostavku Cukerberga!

  Izvor: AP Photo/Andrew Harnik

Bes i frustracije isplivali su na godišnjem sastanku akcionara Facebook-a, čime se okupljanje na kojem obično nema nikakvih događanja pretvorilo u šansu investitorima da se suoče sa direktorima kompanije iza koje je godina prepuna skandala, navodi NBC News.

Američka televizija navodi da je jučerašnji sastanak na trenutke ličio na pobunu, dok su investitora izvršnog direktora Facebook mreže i kompanije, Marka Cukerberga, rešetali pitanjima u vezi sa njegovim vođenjem kompanije i načinom na koji se odnosio prema skandalu oko prikupljanja informacija korisnika, koje vršila firma "Kembridž analitika".

"Ugledajte se na Džordža Vašingtona, a ne na Vladimira Putina", poručio je jedan od investitora Cukerbergu, misleći na Vašingtonovu odluku da ode sa funkcije predsednika SAD.

Facebook želi vaše golišave fotke

NBC News objašnjava da su sastanci akcionara Facebook-a obično formalnost, pošto glasačku moć u kompaniji i dalje kontrolišu Cukerberg i uzak krug ljudi oko njega, što čini praktično nemogućim pokušaje usvajanja inicijativa akcionara, osim ako ih ne odobri lično Cukerberg. Navodi se da je na jučerašnjem sastanku odbijeno svih šest šest inicijativa koje su predložili akcionari.

Američka televizija navodi da je, takođe tokom izbora članova Facebook uprave, jedna žena prekinula sastanak i pozvala akcionare da spreče da Cukerberg ponovo bude ponovo izglasan za člana uprave. I pored toga, svih osam članova uprave, uključujući Cukerberga, ponovo je izabrano.

Najveće Facebook promene u poslednjih 15 godina!

Navodi se da predlog akcionara po kojem je trebalo uvesti pravilo jednog glasa po pojedinačnoj akciji, čime bi Cukerberg izgubio specijalna glasačka prava, koja sad ima, nije prošao.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi