Nemačka želi više poslovnih partnera iz Srbije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nemačka želi više poslovnih partnera iz Srbije

Delegacija nemačkih privrednika, IT stručnjaka i preduzetnika u okviru posete Srbiji posetila je SAP West Balkans i nemačke kompanije zainteresovana da proširi saradnju sa lokalnom privredom.

  Izvor: Promo/SAP

Jedna od najvećih nemačkih kompanija u Srbiji, SAP West Balkans, ugostila je dvadest članova delegacije nemačkih privrednika, IT stručnjaka i preduzetnika, iz Baden Virtenberga. Sa predstavnicima SAP kompanije, tokom višednevne posete našoj zemlji, nemačka delegacija je razgovarala o mogućnostima unapređenja i osnaživanja saradnje u nekoliko veoma važnih i progresivnih oblasti poslovanja, poslovnog i IT ekosistema.

Poseta delegacije, u kojoj je učestvovala i kompanija SAP, dovešće do jačanja saradnje Nemačke i Srbije u različitim oblastima, koje podrazumevaju i brži razvoj IT poslovnog okruženja u zemlji. Sastanak održan u kompaniji SAP West Balkans ima za cilj razvoj kvalitetnijeg i uspešnijeg IT društva u kojem će mladi stručnjaci iz Srbije i regiona želeti da rade i stvaraju.

O potencijalu srpske privrede i načinima na koje nemačka i lokalna privreda mogu da se povežu, kao i o tome šta bi trebalo da se unapredi u našem poslovnom okruženju, Katrin Šuc, (Katrin Schütz) državna sekretarka za okrug Baden Virtenberg, rekla je za MONDO:

Naše zemlje imaju mnogo toga zajedničkog. Ne samo da su Srbija i oblast Baden Virtenberg povezani Dunavom, nego nas vežu i trgovina i biznis. Kompanije iz Srbije i Baden Virtenberga rade zajedno i dele iste strateške ciljeve na globalnom tržištu. Kako bismo ostvarili te ciljeve važno je da razumemo potrebe, ali i prednosti poslovnog okruženja u Srbiji. U skladu s tim, zaista smo srećni što smo, kao delegacija, posetili SAP West Balkans kompaniju, koja na istom mestu spaja poslovne lidere i predstavnike najinovativnijeg regiona Evrope - Baden Virtenberga.

Cilj naše delegacije jeste da identifikuje potencijal srpskih partnera i potrošača na ovom dinamičnom tržištu. Veliki broj kompanija iz Baden Virtenberga već je prisutan u Srbiji i želimo da iskoristimo njihova iskustva i ideje radi daljeg unapređenja saradnje. Ovo je posebno važno u oblasti digitalizacije i proizvodnje.

Na primer, moramo da vodimo računa o preduzećima srednje veličine, koja će se uskoro suočiti sa promenama na tržištu. Zbog ovoga je veoma važno da naučimo na koji način možemo da sarađujemo sa našim partnerima iz drugih zemalja. I na kraju, želela bih da istaknem ogroman značaj koji imaju sigurno i stabilno tržište, kako bi napredak bio održiv, a privreda uspešna. Pre svega, ovo zahteva regulatorne i pravne okvire, koji naglašavaju vladavinu prava i transparentne administrativne procese za sve oblike poslovanja i preduzeća“.

Nemačke kompanije snažno su prisutne u Srbiji, posredstvom samostalnih predstavništava ili kompanija, čiju su akviziciju izvršili i u mnogome doprinose razvoju lokalne ekonomije. Pored kompanije SAP West Balkans, primer uspešnog poslovanja su nemački Siemens i subotički Sever, zatim nemački Štade i vršački Hemofarm. Kompanija SAP SE je, kao lider u svom segmentu poslovanja, početkom aprila objavila akviziciju uspešne kompanije Callidus Cloud Inc., koja ima i predstavništvo u Beogradu. Ova kompanija posluje u oblasti Cloud tehnologija i nastaviće da se razvija u okviru SAP ekosistema.

Uz SAP Hybris portfolio, CallidusCloud obogatiće SAP portfolio takozvanim «Lead to money» aplikacijama i pružiti korisnicima unapređena poslovna rešenja na polju prodaje, marketinga, servisa i korisničkih podataka.

„Danas smo u SAP-u, kao lideri IT industrije u Srbiji, bili domaćini Nemačkoj privrednoj delegaciji iz Baden Virtenberga. IT industrija na lokalnom tržištu je izuzetno živa i stalno se razvija, pa ovakve vrste kvalitetnih sastanaka privrednih delegacija i predstavnika domaćeg tržišta donose vrednost IT zajednici.Ovom prilikom veliko mi je zadovoljstvo i da objavim SAP-ovu akviziciju kompanije Callidus Cloud, koja je svetski lider kad su u pitanju CRM rešenja i alati za prodaju. Ova akvizicija ima veliki značaj za domaće tržište, jer Callidus ima 11 kancelarija u svetu i samo dve u Evropi, od kojih je jedna u Srbiji. To upravo znači rast za ovdašnju SAP zajednicu i doprinosi tome da mladi ljudi ostanu u Srbiji, rade ovde i daju svoj doprinos lokalno. Povezivanje i saradnja sa privrednim delegacijama, po uzoru na ovu koju smo danas imali, donose vrednost domaćoj ekonomiji“, izjavio je Predrag Ćirković, direktor SAP kompanije za  Zapadni Balkan.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi