Facebook uvodi brisanje poslatih poruka | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook uvodi brisanje poslatih poruka

U ne baš zgodnom trenutku Facebook najavio novu opciju.

 Izvor: MONDO portal

Ukoliko koristite slanje poruka preko Facebook sajta ili koristite Messenger trebalo bi da znate da će za nekoliko meseci biti aktivirana nova opcija - brisanje poslatih poruka u potpunosti, sa vašeg i naloga na koje ste ih poslali, u okviru četovanja jedan na jedan ili u grupi.

Ova opcija je najavljena nakon što su strani mediji otkrili da su sve poruke koje je poslao Mark Cukerberg obrisane od 2014. godine naovamo. „Zar u Facebook mreži misle da smo baš toliko glupi?“ naslov je ArsTechnica portala, a ni naslovi ostalih IT medija nisu štedljiviji i uglavnom se baziraju na tome da Facebook „kupuje mir“ nakon skandala sa brisanjem Markovih poruka, koje su otkrili TechCrunch i The Verge.

Proverite da li su vam zloupotrebili Fejs nalog

Facebook proneverio milione evropskih naloga

Praktično, brisanje poruka omogućiće vam da one nestanu kod korisnika kojima ste ih poslali, manje-više slično onome što nude Viber ili WhatsApp već odavno.

Opcija brisanja poruka biće dostupna za nekoliko meseci, najavio je jedan od direktora za razvoj mreže i upravo je to najveći problem u priči - svetski mediji smatraju da Facebook nikad, zapravo, nije ni radio na ovoj opciji i da je ona iskorišćena samo kao paravan za zataškavanje najnovije afere, koja je izbila oko brisanja Cukerbergovih poruka. Zbog toga im i treba nekoliko meseci da sve srede, smatraju IT mediji širom sveta.

Da razjasnimo: Delete Conversations?

Ne, ova opcija nije prost Delete Conversation, jer nova opcija (kad bude aktivna) uklanja poruke koje vi odaberete sa svih naloga koji su u konverzaciji. Ni vi ni korisnici kojima ste ih poslali više ih nećete videti, a neće ostati ni trag u okviru podataka koje Facebook čuva o vama. Kad koristite Delete Conversation brišete celokupni konverzaciju samo na svom nalogu. Ostali korisnici iz konverzacije i dalje je imaju kod sebe i Facebook je čuva u okviru podataka koje pamti o vama i kad ih budete zahtevali videćete je među preuzetim podacima. Dakle, brisanje poslatih poruka i Delete Conversation NISU iste opcije. Ni približno!

Da li mislite da će vam nova opcija za poruke biti od koristi?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi