Huawei P20: Otkrivamo vam najjače adute (VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Huawei P20: Otkrivamo vam najjače adute (VIDEO)

Šta je to što Huawei P20 serija planira da napravi na tržištu, jer - rekli bismo da smo videli sve! Da li smo?! …

  Izvor: Promo/Huawei

Huawei će u Parizu 27. marta najaviti, sad već možemo tako i da kažemo, dugoočekivanu seriju Huawei P20, koja će se sastojati od tri modela - Huawei P20, Huawei P20 Lite i Huawei P20 Pro.

Model Huawei P20 Pro biće poseban po mnogo čemu, iako je u to teško poverovati, jer smo videli već svašta na mobilnim telefonima! Ipak, nismo sve! Naslućujemo sledeće stvari, ništa nije sigurno, ali imamo mi „nos“ za tako nešto, pa smo prilično sigurni da bi sve ovo što ćemo upravo da napišemo moglo da bude - istina.

Spremajte parice: Stiže Huawei P20 Pro sa 5 kamera

Dakle, P20 Pro će, ne znamo da li će i druga dva modela, doći sa tri kamere pozadi. Dve u paru i jedna izdvojena, za hibridno i optičko zumiranje, bistrije hvatanje pokreta, bolji bokeh, neverovatan usporen video i neverovatne slike koje nastaju pri slabom osvetljenju ili noću. Spreda će imati makar jednu, ali nam se čini da u iPhone-olikom isečku „čuče“ dve kamere spremne da otključaju telefon na pogled ili skeniranjem lica. Takođe, Ekran od ivice do ivice se podrazumeva. Ipak, ono što će biti jedan od najjačih P20 Pro adute je dizajn. Malo, oblikom, odudara od dosadašnje Huawei P serije, ali zato ima neverovatan kolorit i izradu koja već na promo slikama ostavlja bez daha. Promotivne slike su sa sklonjenom kamerom, ali ovo što vidite dole je prvi put da jedan telefon ima takvo kućište - stakleno, sa prelivom boja. Da li će biti dostupan samo u ovoj nijansi ili u još nekim prelivima boja, ostaje da se vidi.

Ipak, ono što će celu Huawei P20 seriju odvojiti od ostatka ponude na tržištu i konkurenata je veštačka inteligencija.

Umesto da linearno izvršavaju zadatke koje im je korisnik zadao, Huawei je radio na razvoju uređaja koji će biti sposobni da analiziraju i shvate potrebe korisnika, a zatim i odgovore na njih što bolje mogu. Na tom principu je razvijen Kirin 970 - prvi procesor za pametne telefone sa veštačkom inteligencijom.

Huawei je ostvario svoj san da primeni strategiju veštačke inteligencije, koja koristi moćne računarske sposobnosti oblaka (Cloud) i izvore podataka, kao i sposobnost obrade informacija na uređaju na brz, personalizovan i privatan način i stvori uređaj nove ere: prvi inteligentni telefon Mate 10 Pro.

Ono čemu Huawei svakako teži jeste kreiranje telefona, koji će, zahvaljujući mobilnoj veštačkoj inteligenciji moći da uče, slušaju, čitaju, čak i da razumeju kako razmišljamo, telefona, koji će analizirati naše ponašanje i predviđati potrebe tako što će nuditi savršeno prilagođene informacije tačno onda kada su potrebne. Uzmimo primer prepoznav2anja slike - tradicionalni algoritam mora svaku analiziranu sliku da rastavi na sastavne delove i provuče je kroz filtere koji traže šeme, koje se zatim upoređuju sa informacijama iz baze podataka u potrazi za odgovarajućim rezultatom. Nasuprot tome, veštačka inteligencija ,,vidi“ slike na mnogo humaniji način, posmatrajući ih kao celinu i pretpostavljajući njihovu sadržinu na osnovu glavnih odlika, baš kao što mi možemo da prepoznamo mačku kada gledamo film o tigrovima ili vidimo dečiji crtež.

Upotrebom veštačke inteligencije napravljen je ogroman iskorak u oblastima obrade podataka, kvaliteta slike i dužine trajanja baterije, koje su od kritičnog značaja za mobilne uređaje. Huawei će uskoro predstaviti svoje najnovije dostignuće - Huawei P20 Pro. Da li će ovo biti sledeći korak u približavanju AI koncepta (od Artificial Intelligence - veštačka inteligencija) svakodnevnoj upotrebi? Odgovor na ovo pitanje stiže s prvim danima proleća na globalnoj premijeri modela Huawei P20 Pro u Parizu.

Bićemo tamo i prvi ćete sve znati, kao i uvek! Pratite nas i pošaljite nam svoja pitanja na vreme, da možemo da odgovorimo na njih!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Huawei P20 #SeeCloser
Izvor: Huawei

Huawei P20 #SeeBrighter
Izvor: Huawei

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA