Facebook potpuno promenio aplikaciju: Šta je novo | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Facebook potpuno promenio aplikaciju: Šta je novo

Pogledajte kako sad izgleda Facebook aplikacija na Android uređajima.

  Izvor: MONDO portal/Maja Čavić

Tokom druge nedelje marta Facebook je određenom broju korisnika pustio potpuno promenjenu Android aplikaciju, počevši od verzije „Facebook for Androidv.162.0.0.45.94. Promena je serverskog tipa, odnosno dva telefona, oba s ovom verzijom aplikacije ne moraju da imaju istu Facebook verziju, odnosno jedna može biti nova, a druga ranija.

U novoj Facebook aplikaciji sve je novo. Nestala je RAKETICA (hvala nebesima), ali se umesto nje u središtu gornje linije menija nalazi ikonica koja direktno vodi na profil korisnika. Promenjene su objave utoliko što one koje sadrže eksterne linkove imaju sivu pozadinu i uokvirene su drugačije od običnih objava svih drugih korisnika (ovo važi i za objave koje se otvaraju kao „Articles“ u okviru Facebook aplikacije).

Razlog više za Messenger Lite (FOTO)

Ugasićemo Facebook!

Ikonice su sve promenjene, ubačene su sve potkategorije sa veb interfejsa, s tim da se neke opcije kriju ispod „Prikaži više“, odnosno „Show More“ strelice i otvaraju se tek kad je kliknete. Tu je unapređen set opcija pod „Pomoć i Podrška“ i „Podešavanja i Privatnost“.

Od novih opcija primetili smo svim korisnicima aktivu opciju Prijatelji u blizini, a novododate su Pomoć u kriznim situacijama, Brze igre, Sport, Zahtevi uređaja, Interakcija sa reklamama, Ponude, Pronađi Wi-Fi i druge.

Facebook: Vraćen stari News Feed složen hronološki

Svaka opcija ima novu, izmenjenu, veću ikonicu, sa mnogo više boja. Nažalost, to se neće dopasti svima, kao ni odluka da Facebook „sabije“ toliko opcija u okviru menija za Podešavanja. U svakom slučaju potražite ažuriranje aplikacije i sačekajte da vam server odobri novi izgled i nove opcije Facebook aplikacije na Android platformi.

Jeste li već koristili novi Facebook? Kako vam se čini?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi