Bežične sluške: Nove opcije, bolji zvuk, ali cena… | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bežične sluške: Nove opcije, bolji zvuk, ali cena…

Xperia Ear Duo slušalice stižu na proleće 2018. kao inovativan pogled na bežični način povezivanja telefona i dodatne opreme. Donose do sada neviđene načine upravljanja i odličan zvuk.

  Izvor: MONDO Portal/Marko Čavić

Sony Mobile je na Mobile World Congress-u zajedno sa Xperia XZ2 i Xperia XZ2 Compact najavio da će Xperia Ear Duo komplet slušalica biti dostupan na proleće 2018. Ove slušalice imali smo priliku da vidimo na CES 2018 sajmu u Las Vegasu i da ih isprobamo na premijeri u Beču, koja je održana tokom 21. i 22. februara u austrijskoj prestonici. Ipak, u Barseloni smo dobili prve konkretne informacije o Ear Duo slušalicama koje su vrlo zanimljiv pristup bežičnom povezivanju telefona i dodatne opreme.

Xperia Ear Duo predstavlja sve ono što smo naučili tokom skoro celog veka istraživanja zvuka i akustike”, rekao je Hiroši Ito, jedan od zamenika direktora u Smart Product Business GroupSony kompanije. “Ear Duo je prvi bežični headset, koji omogućava tzv. dvostruko slušanje - reč je o mogućnosti slušanja muzike i obaveštenja simultano sa zvukovima iz sveta koji vas okružuje”.

Zaokret: Xperia XZ2 ima sve što ste tražili (FOTO)

Xperia Ear Duo sadrži Dual Listening tehnologiju, tako da možete da slušate muziku i primate obaveštenja, dok istovremeno čujete zvuk iz okruženja i razgovore. Bilo da slušate muziku tokom vežbanja ili dok ste u putu, ovo je potpuno drugačije ambijentalno iskustvo.

Prostorni akustični kondutkor, koji je razvio Future Lab Program unutar Sony kompanije, omogućava da zvuk generisan i izvan uveta, putem drajvera jedinice, bude transmitovan direktno u uvo slušalaca. Posebno dizajnirano prstenasto pojačanje okružuje ušni kanal, kako bi se muzika koju slušate „stopila“ sa zvukovima iz vaše okoline.

Introducing a new Dual Listening experience with Xperia Ear Duo
Izvor: Sony Xperia

Jačina zvuka se inteligentno prilagođava bazirano na vašoj okolini i pozadinskim zvucima, sa Clear Phase audio tehnologijom, koja eliminiše disperziju zvuka zbog jasnijeg slušanja.

Pomognut Sony “SPRITZER” čipom, koji troši izuzetno malo energije, i sofisticiranom multi-senzor platformom , “Daily Assist” dodatak će prepoznati vreme, lokaciju i aktivnosti kako bi vam ponudio relevantne informacije tokom dana - podsećajući vas, kad se približite vašoj kancelariji, kad je vaš naredni sastanak ili iščitavajući poslednje naslove vesti.

Sony: "Zapanjiće vas naša nova kamera za telefone"

Xperia Ear Duo reaguje na pokrete glave - napredni senzori vam dozvoljavaju da odgovorite na poziv ili da ga odbijete odmahujući ili klimajući glavom ili da preskačete pesme pomerajući glavu levo-desno. Takođe, možete kontrolisati vašu muziku i jačinu iste.

Kontrola glasom je, takođe ugrađena sa fleksibilnim pristupom najčešće korišćenim ličnim asistentima, bilo da je u pitanju Google asistent ili Siri. Novi, QUAD mikrofon formiranjem snopa izoluje zvuk vašeg glasa, odbacujući spoljašnju buku, kako bi vam pomogao  da postavite podsetnike, pošaljete poruke, obavite pozive ili pokrenete aplikaciju.

Pogledajte uživo Sony Xperia Ear Duo slušalice:

Načinjen od izdržljivog nerđajućeg aluminijuma i mekane gume, Xperia Ear Duo leži, praktično ispod uveta, kako bi izbegao kontakt sa naočarama ili nakitom. Bićete u mogućnosti da uživate u slušanju muzike čak i do četiri sata od jednog punjenja, a inovativna kompaktna kutijica-futrola funkcioniše i kao punjač, obezbeđujući do tri puta više snage kada ste u pokretu. Štaviše, ova kutijica nudi opciju brzog punjenja, pružajući vam dva sata slušanja sa samo dvanaest minuta punjenja.

Prateća aplikacija biće dostupna za besplatno preuzimanje na Google Play Store-u i Apple App Store-u.

Slušalice Xperia Ear Duo biće dostupne u maju širom sveta (i u Srbiji), po preporučenoj ceni od 279 evra, odnosno dolara, u zavisnosti od regiona.

Svi ste pozvani, kao i uvek, da nas pratite pomno sa svim vestima iz Barselone!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA