Srbija, moćna IT zemlja? Dokažite! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija, moćna IT zemlja? Dokažite!

Posetite Novi Sad, Niš i Beograd, i dokažite da je tako!

  Izvor: Promo/ITKonekt

Da li ste znali da je jedna IT kompanija u Beogradu zaposlila više od 100 programera za samo godinu dana? Da li ste znali da je srpska IT kompanija u Novom Sadu nastala sa kapitalom od samo 100 dinara, a sada ima 50 zaposlenih? Da su srpski programeri napravili platformu za osiguranje koje danas koriste hiljade Švajcaraca? Da rade na softveru za pametne naočare koje koriste NASA astronauti i svakodnevno učestvuju na projektima, koji pomeraju granice u celom svetu?

Srpska aplikacija zvanična e-legitimacija Švedske

Ovakva sjajna dostignuća u IT-iju ove godine će ITkonekt (www.itkonekt.com) predstaviti u okviru Nedelje u ITi-u - u tri najveća IT centra u Srbiji - Beogradu (14-15.aprila), Nišu (17. aprila) i Novom Sadu (20. i 21. aprila) gde ćemo okupiti IT zajednicu. U sva tri grada gostovaće inostrani predavači iz celog sveta, koji će doći da svoja iskustva i znanje o najnovijim trendovima u IT-ju podele sa srpskim programerima. Prošle godine, ITkonekt je za dva dana posetilo preko 3.000 ljudi iz IT sveta.

Ulaz na događaj u sva tri grada je besplatan uz PRIJAVU, dok se ulaz na konferencijski deo naplaćuje.

Na ovaj način želimo da pokažemo veličinu i značaj IT scene u Srbiji, koju čine i lokalne zajednice. Kvalitetni IT stručnjaci postoje širom Srbija, a mi ćemo ih ove godine okupiti u tri najveća IT centra u Srbiji - Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Šta nas očekuje u Beogradu?

ITkonekt 14. i 15. aprila u hotelu Metropol organizuje IT sajam zapošljavanja za one, koji žele da se upoznaju sa inovativnim stvarima, koje rade naše najbolje IT kompanije i možda pronađu posao za sebe. Paralelno će se održavati i IT konferencija, na kojoj će govoriti predavači koji učestvuju na velikim svetskim IT konferencijama. Oni će podeliti svoje iskustvo, koje su sticali u PayPal, Microsoft, Google, IBM kompanijama i drugim. Osim zabavnog sadržaja, gejminga, inovativnih stvari, posetioci će moći da slušaju i Priče u IT-ju - zanimljive priče IT-jevaca, koji vode nesvakidašnje živote.

Novi Sad - 20. i 21. April

U Master centru u Novom Sadu, 20. i 21. aprila će se okupiti novosadska IT scena. Posetioci će moći da se upoznaju sa nekim od najpoželjnijih IT poslodavaca u Novom Sadu, kao i da razmene ideje i iskustva sa drugim IT-jevcima. Pored zanimljivih sadržaja, održavaće se i konferencija sa kvalitetnim predavanjima inostranih stručnjaka o aktuelnim temama u IT-ju.

Niš - 17. April

IT stručnjaci iz Niša i okoline će se okupiti 17. aprila u Oficirskom domu, gde će moći da se upoznaju sa niškim IT kompanijama, ali i da slušaju IT predavače koji dolaze iz različitih delova Amerike i Evrope. Osim novih znanja, čekaju ih i nova poznanstva u IT-ju, networking i dobra zabava uz neke nove doživljaje.

Neke od kompanija, koje će se predstaviti na ITkonektu su Endava, 3ap, Quantox Technology, Saga, Symphony, Prodyna, Levi9, Adecco Information Technology i druge.

Ulaz na sva tri događaja je besplatan uz PRIJAVU, dok se ulaz na konferencijski deo naplaćuje.

ITkonekt je rastuća regionalna zajednica, koja okupka preko 90 IT kompanija, 8.000 IT stručnjaka i više desetina IT organizacija, indie gejming studija, edukativnih ustanova...

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi