Nova velika Bitcoin prevara | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova velika Bitcoin prevara

Jedna od najpoznatijih menjačnica kriptovaluta na internetu, Coinbase, naplaćivala transakcije i do 17 puta, umesto jednom!

  Izvor: Promo/Coinbase

Sve veći broj korisnika Coinbase usluga žali se da je onlajn menjačnica povlačila novac sa računa bez njihovog odobrenja. U nekim slučajevima Coinbase je korisnike oterao u minus ili su im naplaćeni „penali“ od banke zbog ispražnjenja računa.

Vašim PC-jem krišom rudare Bitcoin, zaustavite ih!

Reddit sajt preplavljen je porukama korisnika kojima su iste transakcije naplaćene i do pet puta, bez njihovog znanja i odobrenja, a neki su problem s računom primetili tek nakon što ih je banka upozorila na stanje računa ili im naplatila veće održavanje po računu zbog nedozvoljenog minusa. Jedan od korisnika tokom 9. februara potrošio je 300 dolara na kupovinu Bitcoin i još dve kriptovalute, nakon čega mu je iznos tokom narednih nekoliko dana naplaćen još četiri puta, pa je umesto 300 naplaćen iznos od 1.500 dolara!

Bitcoin od milijardera napravio - milionere!

Coinbase je bez dozvole skidao korisnicima novac sa računa, u iznosu poslednje uplate, a neki su „skraćeni“ za čak 17.000 dolara!

Visina kazni koju su neki korisnici platili zbog toga što su na sličan način otišli u nedozvoljen minus po svojim računima je od pet do 25 dolara, objavio je The Verge. Problem sa višestrukim naplatama Coinbase usluga počeo je početkom februara, ali se u poslednjih nekoliko dana izuzetno pojačao, što dokazuju žalbe ljudi na forumu menjačnice, Twitter mreži i na drugim mestima širom interneta, objašnjava pomenuti sajt.

Najpopularnije objave na ovu temu: You drained my bank account and now I have nothingCalling for a class action lawsuit, What’s going on, should I be worried?, DOUBLE CHARGED, WITHDRAWALS POSTED WHAT THE FUCK, Coinbase randomly took 100 $ out of my bank, Welp officially broke, charged 17x1000$ on my account.

Problem se pojavio nakon što je kupovina kriptovaluta otežana ili u nekim bankama potpuno zabranjena kreditnim karticama, što je izgleda izazvalo propust u sistemu naplate Coinbase menjačnice. Nažalost, Coinbase još uvek nije našao rešenje problema i navode da je problem „izvan njihove kontrole“, odnosno da je sistem Visa kompanije kriv, ali da će oštećeni korisnici biti obeštećeni. Ne zna se još uvek kada i na koji način.

Dok se čeka rasplet situacije korisnici otkazuju poverenje Coinbase kompaniji, koje je ujedno jedan od najvećih startapova u svetu kriptovaluta, koji je istovremeno i novčanik i menjačnica ove vrste novca.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA