Telefoni koji najmanje i najviše zrače | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telefoni koji najmanje i najviše zrače

Nemačka kancelarija za zaštitu od radijacije sastavila je najnoviju listu pametnih telefona koji zrače najmanje i najviše.

  Izvor: Promo/Nokia/HMD Global

Nikada nije zvanično dokazano da zračenje mobilnih telefona ili baznih stanica šteti ljudskom zdravlju. To je pokazalo i najnovije istraživanje američkih naučnika, koji su „kupali“ pacove i miševe u radijaciji mnogo jačoj i dugotrajnijoj, nego što su joj ljudi od strane mobilnih telefona izloženi svakodnevno. Zaključke te studije potražite na linku.

Norma koja je uzeta kao dozvoljena količina zračenja po ljudskom tkivu je 2.0 W/kg (vata po kilogramu) u Evropi i ona se prilikom izrade telefona mora poštovati striktno. U pratećoj dokumentaciji, koja dolazi sa svakim od telefona jasno je naznačeno koliko model, koji ste kupili zrači - pogledajte našu galeriju slika za razjašnjenja u vezi s tim.

Zaključno sa 31. decembrom 2017. godine Nemačka kancelarija za zaštitu od radijacije objavila je novu listu telefona, koji najmanje i najviše zrače. Raduje činjenica da su svi telefoni sa liste ispod nivoa dozvoljenog zračenja, a kao što se sa grafika vidi izabrani su aktuelni modeli telefona.

U istraživanje su uključene marke telefona Apple, BlackBerry, Google, HTC, Huawei, LG, Motorola, Nokia, OnePlus, Samsung, Sony, Xiaomi i ZTE.

Telefoni koji najmanje i najviše zrače su:

Ovom prilikom, skrenućemo vam pažnju na sledeće:

- Prilikom pozivanja nivo zračenja telefona se povećava, pa ga do uspostave veze držite dalje od glave, a prislonite na uvo s prvim znakom zvona

- Tokom "upload-a" informacija (slike, tekst, video...) na internet odmaknite telefon od sebe, jer je tada nivo zračenja veći nego kada preuzimate informacije na uređaj

- Isključite sve aplikacije koje ne koristite i onemogućite im rad u pozadini, jer one konstantno obavljaju razmenu podataka sa serverom i samim tim telefon više zrači.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi