Telefoni koji stižu 2018: Koji odabrati? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telefoni koji stižu 2018: Koji odabrati?

Godina pred nama biće vrlo zanimljiva što se novih mobilnih telefona tiče, evo koji će sve modeli stići tokom 2018. i kada.

  Izvor: Promo / LG

Nova godina, makar ona što se pametnih telefona tiče, kreće već za nekoliko dana, početkom CES 2018 sajma u Las Vegasu. Na njemu ćemo verovatno upoznati nove modele nekoliko kompanija, među kojima su Sony, Samsung i Huawei, između ostalih. To možda neće biti „flagship“ uređaji, ali će svakako biti novih modela na najvećem Sajmu potrošačke elektronike na svetu.

5 opcija koje svaki telefon mora da ima u 2018.

Sony telefoni 2018. godina

Postoji mogućnost da već početkom januara vidimo prvu najavu Snapdragon 845 modela Sony kompanije - Xperia XZ Premium. Ovaj model imaće ekran od ivice do ivice i već neko vreme se šuška o novom Xperia dizajnu. Premijum model XZ Premium bi mogao debitovati baš na CES sajmu sa još nekoliko povoljnijih uređaja. Xperia XZ2 i Xperia XZ2 Compact modele mogli bismo videti u septembru, na IFA 2017 sajmu u Berlinu, a između toga videćemo nove pripadnike X, M i moguće neke nove Sony serije, ukoliko kompanija reši da vrati svoje „low budget“ modele na tržište. Upravo je procureo i model  Xperia XA2 Ultra sa dvostrukom selfi kamerom i njega prvog očekujemo, tipujemo već na CES 2018.

Samsung telefoni 2018. godina

Samsung ja već potvrdio Galaxy S9 seriju, ali je nećemo videti na CES 2018 sajmu u Las Vegasu. Samsung će Galaxy S9 i Galaxy S9+ predstaviti u februaru, a u prodaji ćemo ih već videti u martu ili početkom aprila. Pre ovih telefona videćemo novu A seriju, već najavljeni Galaxy A8 (2018). Tokom godine očekujemo i dodatne Galaxy A 2018 modele, nove Galaxy J 2018 uređaje, Galaxy sa preklopnim dizajnom i Galaxy inovativnog dizajna, o kojem se sve više šuška, a koji bi trebalo da bude sav od ekrana, koji pritom može i da se savija. Krajem godine stići će nam i Galaxy Note 9 smartfon i cela nova serija pratećih uređaja Gear Sport, Gear S4 satovi, Gear VR „kaciga“, nova 360 kamera i gomila drugih gedžeta.

HTC telefoni 2018. godina

Kompanija HTC najavila je da će smanjiti broj telefona tokom 2018. godine i da će se koncentrisati na značajna unapređenja, kako bi telefoni koje objavi bili potpuno spremni za tržište, posebno u odnosu na konkurenciju. HTC U12 je već najavljen između redova, a osim premijum modela videćemo i naslednika HTC U11 life serije, pretpostavljamo da ćemo videti i neki model sa „+“ oznakom u imenu, koji će biti serija između srednje i premijum.

Huawei telefoni 2018. godina

Kineski proizvođač telefona sprema se za jednu od najvažnijih godina u svom postojanju, jer je došao do tačke nakon koje je moguće krenuti i napred, ali i nazad. Veliki broj prodatih telefona tokom prethodnih godina, zasićeno tržište i povećanje cena ne idu u prilog kompaniji, ali Huawei ima odličnu šansu da se dokaže da je sposoban da se nosi i sa većim izazovima. Početkom godine, za CES Huawei definitivno sprema nešto, ali ne nagoveštava šta. Na MWC 2017 sajmu u Barseloni upoznaćemo najverovatnije novu Huawei P seriju, koja će doneti po tri kamere sa Leica potpisom na poleđini, a modeli će biti nazvani Huawei P20, Huawei P20 Plus i Huawei P20 Pro. Tokom godine videćemo novu Y seriju i G seriju, koje su popularne među kupcima zbog dobro izbalansiranih cena i ponude. Nakon toga sledi i Huawei Mate serija, pod još uvek neobjavljenim imenom. Očekujemo Mate 11 ili, ako se već sledi nomenklatura P serije, videćemo Mate 20, Mate 20 Pro i Mate 20 Porsche Design. Možda ove godine vidimo i naslednika Mate S serije, modne serije Mate telefona, čiji je prvi model prihvaćen sasvim dobro. Između svih ovih premijera videćemo i novu Huawei Nova seriju, koja je popularna zbog premijum dizajna, moćnih specifikacija i baterije, ali solidne cene.

Honor telefoni 2018. godina

Honor će morati da odluči šta dalje - da li nastavlja kao „solo“ brend ili ostaje pod okriljem Huawei kompanije - o ovome se šuška već neko vreme, ali ni Honor ni Huawei o tome nikad nisu javno pričali, opovrgli ili potvrdili govorkanja. Ono što je sigurno jeste da je Honor prerastao sve ambicije, koje je kompanija imala - prodaja ide odlično, kupci su zadovoljni telefonima, a odnos cena i karakteristika je među najboljim na tržištu. Honor, praktično, nudi sve ono što i skupi brendovi po daleko nižim cenama. Od telefona koje ćemo videti tokom ove godine su Honor 10, Honor V11 ili Honor V20, Honor 8x, Honor 10 Lite, Honor 10 Pro, ali i još nekoliko modela, koji će biti u cenovnom rangu od 150 do 400 evra.

LG telefoni 2018. godina

I za LG će ova godina biti izuzetno važna, jer mora da napravi proboj na tržištu. Novoustanovljena Q serija verovatno će biti naglašena, jer je Q6 model prošao odlično zbog svojih dobro odmerenih karakteristika i cene. Uz mogući Q7, Q7+i Q7 alpha ili plus modele videćemo i sigurno G7, G7 plus i novu, unapređenu LG V seriju, koja bi se mogla zvati LG V40 ili nekako drugačije. LG bi prvi model mogao da predstavi već na CES sajmu u Las Vegasu, a onda čekamo MWC 2017 u Barsi i IFA sajam u Berlinu.

Nokia telefoni 2018. godina

Nokia obrće novi krug u novoj godini i upoznaćemo modele Nokia 6 2018, Nokia 5 2018, Nokia 3 2018 i još jednu, moguće napredniju verziju Nokia 6 telefona. Novi modeli koje ćemo upoznati su Nokia 9, Nokia 4 i Nokia 7 internacionalnu verziju, a očekujemo i unapređen Nokia 8 model. Kompanija HMD Global, koja poseduje Nokia ime i licence, radiće dalje na povoljnim modelima posebno, pa očekujemo možda i neke Lite verzije ovih uređaja po povoljnim cenama, možda čak i novu verziju Nokia 2 uređaja.

Motorola telefoni 2018. godina

Kompanija Motorola je tokom 2017. godine napravila povratak i radila je na promociji svog povratka, predstavljajući sijaset novih modela, posebno onih povoljnih, a godinu pred nama iskoristiće za ubrzan razvoj i jačanje brenda. Naglasak tokom 2018. će biti na Moto G seriji, a onda i na premijum telefonima Z serije. Očekujemo Z3 Force i Play modele u nekoliko cenovnih kategorija, što će biti vrlo zanimljivo i zbog novih Moto Mods dodataka. Poslednji najavljeni su Polaroid dodatak, 360 kamera i dodatna baterija sa opcijom brzog punjenja. Nove modele Motorola telefona očekujemo eventualno na MWC 2017 u Barseloni, ne pre toga.

Apple telefoni 2018. godina

Ekipa iz Kupertina već uveliko radi na naslednicima iPhone 8, iPhone 8 Plus i iPhone X modelima. Ipak, prvi model koji ćemo upoznati je naslednik iPhone SE telefona, koji je i danas jedan od najpopularnijih Apple iPhone uređaja. Ne možemo da kažemo koje će oznake telefona videti, jer to niko nije u stanju da pretpostavi, ali eto, neka bude da ćemo videti iPhone 9, iPhone 9 Plus, kao i iPhone Xs uređaj. Prvi ćemo upoznati u drugom tromesečju 2018. godine, moguće u aprilu ili maju, a premijum modele tek od septembra.

Svi ostali telefoni 2018. godina

Očekujemo još i nove modele Xiaomi uređaja, OnePlus (nadamo se i u Srbiji zvanično konačno), nove BlackBerry, Alcatel, Coolpad, ZTE i Meizu modele. Konačno bismo mogli da vidimo i Google Pixel zvanično u Srbiji, nadamo se već s novim modelima Google Pixel 3 i Google Pixel XL 3.

Bonus telefon za 2018. godinu

Da li je Surface Phone realnost ili mit? Niko nije siguran, ali sve se više šuška da će se pojaviti tokom ove godine i da će imati Andromeda operativni sistem. Po istim informacijama biće namenjen premijum korisnicima, biće skup i neverovatnog dizajna - na preklop sa dizajnom koji promoviše ceo ekran.

Koji model vi čekate i merkate za 2018. godinu?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Šta biste voleli da vaš telefon može da uradi za vas?
Izvor: CNet.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA