Uber staje u celoj Evropi? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uber staje u celoj Evropi?

Presuda evropskog suda doneta po žalbi Asocijacije taksi vozača iz Barselone tvrdi da je Uber taksi preduzeće, a ne digitalna kompanija, a to drastično menja celu stvar u vezi sa Uber-om!

 Izvor: Screenshot/Youtube
Uber, volvo, automobili, autonomno Izvor: Screenshot/Youtube

Uber je taksi preduzeće, a ne digitalna kompanija, prema presudi Evropskog suda pravde, koja bi, kako ocenjuje agencija AP, mogla promeniti način funkcionisanja Ubera širom Starog kontinenta.

Presuda evropskog suda doneta je po žalbi Asocijacije taksi vozača iz Barselone, koja tvrdi da je nepravedno to što Uber ne mora da poštuje lokalne taksi propise. „Uber mora biti klasifikovan kao usluga u sektoru transporta“, navodi se u presudi Evropskog suda pravde.

CAR:GO pre Ubera- kreće prava konkurencija taksiju

Iz Uber kompanije odmah nakon prijema presude poručili su da nikakva presuda neće promeniti način funkcionisanja stvari u većini zemalja Evropske unije, gde Uber već posluje u skladu sa zakonom o prevozu putnika, ali to niko ne može da garantuje. „Ipak, milioni Evropljana su i dalje sprečeni da koriste aplikacije kao što je naša“, izjavio je jedan od portparola kompanije, koja pomoću aplikacije za mobilni telefon nudi usluge prevoza, misleći na zemlje iz kojih se Uber povukao (Mađarska) ili nije ni došao zbog rigidnih i/ili rigoroznih propisa (Srbija, recimo).

Uber je nedavno bio u centru skandala u vezi sa krađom ličnih podataka oko 60 miliona korisnika, a cela afera je pokušana da bude zataškana.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi