Viber uvodi lakšu e-kupovinu i kod nas | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Viber uvodi lakšu e-kupovinu i kod nas

Popularna aplikacija za razmenu poruka svoju platformu za e-trgovinu planira da ponudi i korisnicima u našem regionu.

  Izvor: Promo/Rakuten Viber

Viber, aplikacija koju u Srbiji koristi preko pet miliona ljudi, pregovara s vodećim trgovcima u jugoistočnoj Evropi (SEE) u pokušaju da iskoristi potencijale regije u rastućoj e-trgovini, kazao je Atanas Rajkov, direktor razvoja poslovanja za CIS, Srednju i Istočnu Evropu (SIE) za SeeNews.

Već smo u pregovorima s našim prvim partnerima, koji su čelnici u određenim vertikalama gde vidimo najveću priliku za zajednički rad“, rekao je Rajkov u intervjuu tom portalu, na regionalnoj konferenciji, koju su organizovali United Partners i Udrženje za međunarodne odnose s javnošću u Sofiji, sredinom oktobra 2017. „Vidimo mnogo zanimljivih stvari koje se događaju u e-trgovini u regiji“, dodao je Rajkov.

Viber u Srbiji uveo plaćanje računa i slanje novca

E-trgovina u Jugoistočnoj Evropi, iako dobija zamah na krilima rastuće potrošnje, ostaje ispod EU proseka. U Bugarskoj je, recimo, online trgovina povećana za 14 odsto u 2016. godini, brže od prosečne stope od 12 odsto zabeležene u Evropi u istoj godini.

U Srbiji je kompanija Rakuten Viber, zajedno sa jednom bankom pokrenula prvu bankarsku Viber uslugu u ovom delu sveta, koja će sigurno imati uticaj i na onlajn kupovinu. Novi sistem bankarstva, preko Viber aplikacije, omogućava vođenje računa, plaćanja, menjanje novca i druge transakcije direktno iz aplikacije, bez provizije u nekim slučajevima i svakako bez čekanja u redu i odlaska u banku.

Više o prvoj Viber banci u Srbiji pročitajte u našoj priči od ranije.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA