Google Maps opcija razbesnela korisnike | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google Maps opcija razbesnela korisnike

Da li i vas nervira brojanje kalorija umesto koraka ili kilometara?

  Izvor: Promo/Droid Life

Google Maps je razdaljinu do cilja pokušao da predstavi na nov način - umesto metara ili kilometara udaljenost je prezentovana brojem utrošenih kalorija do cilja, što je izazvalo nezapamćen gnev korisnika. Toliki, da je Google odmah odustao od ove promene.

Ukoliko biste razdaljinu računali uz uključenu opciju prevoza automobilom, a ona je kratka, Google Maps aplikacija bi razdaljinu predstavila brojem sagorenih kalorija koje biste potrošili tokom pešačenja do tog mesta. Takođe, ako je „prevoz nogama“ uključen kao primaran način „prevoza“ desilo bi se isto, bez obzira na to koliko je cilj udaljen.

Google Maps: Nikad više nećete promašiti skretanje

Google je ovu promenu ubacio u aplikaciju kako bi ohrabrio korisnike da više šetaju. Čak je ponudio i opciju da razdaljina, umesto u kalorijama bude predstavljena brojem kolača, koje biste „spržili“ šetnjom do cilja. Ipak, umesto da to shvate kao motivaciju korisnici su novu opciju dočekali „na nož“, tvrdeći da Google na ovaj način sudi korisnicima, posebno onima koji pate od poremećaja ishrane. Neki su išli toliko daleko da tvrde kako je ovo poruka upućena protiv žena, odnosno da je uvredljiva za žene, jer smatraju da se kolači, posebno „kapkejk“ dovode u vezu sa ženama.

Zapanjujući snimci Zemlje: Pogledajte sve(t)!

Ova opcija nije puštena svim korisnicima, samo određenom broju, koji su, nakon što se bes proširio internetom, potvrdili da je opcija povučena. Isprobali smo - nijedan naš uređaj ne prikazuje razdaljinu u kolačićima ili kalorijama. Metri i kilometri su i dalje tu, mada mi ZAISTA NE BISMO IMALI NIŠTA PROTIV toga da je drugačije. Jednostavno, izgleda neki ljudi previše ozbiljno shvataju neke (simpatične) stvari, uz dužno poštovanje svima…

Šta vi mislite o ovome?

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi