Google, bolje da si ćutao! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google, bolje da si ćutao!

Način na koji je Google objasnio da li Pixel 2 i Pixel XL 2 imaju klasičan audio ulaz nije naišao na odobravanje korisnika.

  Izvor: Promo / Google

Iako sve više proizvođača telefona izbacuje analogni 3.5 mm audio priključak, s time se ne miri dobar deo korisnika telefona. USB Type-C je zamena za klasičan audio priključak, a najnoviji predstavnik tog talasa je Pixel 2 serija. Na premijeri nije bilo reči o tome kakav audio priključak ima Pixel 2 serija, ali se brzo „pročulo“ da je na telefonima samo USB Type-C.

Nakon što se pojavio veliki broj negativnih komentara zbog ove Google odluke, kompanija je tj. njen predstavnik za društvene mreže, reagovao je objašnjenjem, za koje smatramo da bi bilo bolje da nije ni objavljeno.

Želimo da vam pružimo više informacija u vezi sa ulazom za slušalice na Pixel-u 2. Pixel 2 i dalje dolazi sa ulazom za slušalice, ali smo se odlučili za USB Type-C, standard koji postaje uobičajen u najboljim telefonima i laptopovima današnjice. Odabir USB Type-C priključka omogućava da imamo bolje audio i digitalno iskustvo, dok smo u tranziciji ka uređajima s ekranima od ivice do ivice. Jasno nam je da bi neki od vas trebalo da potraže USB Type-C slušalice, pa zbog toga želimo da vam pružimo informacije i vodič u vezi sa kompatibilnošću sa Pixel 2 telefonima. Najvažnije je da znate da su Pixel 2 uređaji kompatibilni sa USB Type-C slušalicama koje imaju digitalni audio“, napisao je Orin Hankok, menadžer Google kompanije za društvene mreže.

Važno je napomenuti da Google u paketu s telefonom isporučuje USB Type-C ulaz u 3.5 mm audio ulaz, a adapter za istovremeno punjenje i slušanje telefona košta 45 dolara.

Meet Google Pixel 2 | More, more, more
Izvor: Made by Google,

Praktično, iz ovog objašnjenje saznajemo da Pixel 2 i dalje ima audio ulaz, ali zapravo nema klasičan audio ulaz, nego nepopularni USB Type-C ulaz. Takođe, saznali samo i zašto je to Google uradio, mada i dalje nije jasno zašto nije bilo mesta za klasičan ulaz za slušalice i druge audio uređaje.

Ovo objašnjenje je na nivou onog koje je Apple dao kad je prvi put sa iPhone uređaja izbacio 3.5 mm audio - da je to hrabro i za boljitak korisnika

Što se nas tiče, bolje da su rekli (i jedni i drugi) - jeste, izbacili smo, jer smatramo da je tako bolje. Ovako, bolje da su ćutali!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi