Telefonski pozivi i preko sata ili narukvice | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telefonski pozivi i preko sata ili narukvice

Telefon, uz određene satove ili narukvice, možete ostaviti kod kuće, a da i dalje budete u mogućnosti da primate i upućujete pozive ili šaljete poruke.

 Izvor: Promo / Ericsson

Kompanija Ericsson predstavila je novu mrežnu funkcionalnost koja omogućava glasovno pozivanje sa Multi-SIM uređaja i ona će biti uvedena u mreže 10 operatora širom sveta.

Ova funkcionalnost zapravo omogućava korisnicima da primaju i upućuju pozive sa određenih pametnih satova preko svog broja mobilnog telefona, bez realnog korišćenja pametnog telefona.

Pet trendova koji će oblikovati blisku budućnost

Na tržištu se pojavljuju novi modeli prenosivih uređaja, odnosno wearables-a, koji imaju pristup mobilnoj mreži i njihova popularnost raste među korisnicima, jer im omogućavaju da lakše komuniciraju i budu dostupni. Mobilni povezani wearable uređaji mogu da se koriste prilikom sportskih aktivnosti, obavljanja napornih fizičkih operacija ili jednostavno, kad je korisnik u pokretu, a prigodni su i za decu koja bi mogla da izgube telefon ili za starije osobe.

Opcija za glasovno pozivanje je omogućena na novoj generaciji wearable uređaja koji podržavaju VoLTE funkcionalnost bilo preko standardne ili preko softverski ubačene SIM kartice - eSIM. Ovi uređaji mogu da se povežu na mobilnu mrežu bez teterovanja na pametni telefon, a ako uređaji imaju opciju za Multi-SIM pozivanje, korisnici mogu da obavljaju pozive, a da njihov pametni telefon uopšte i ne bude uključen u proces.

Ovo rešenje je već integrisano u najnovije uređaje različitih proizvođača, a na osnovu dalje tržišne reakcije i razvoja uređaja, ugrađivaće se i u novije modele.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi