Google i HTC udaraju na Apple i iPhone, udruženi! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google i HTC udaraju na Apple i iPhone, udruženi!

Ili kako to Google brže postaje Apple, nego što je Apple u stanju da postane Google…

  Izvor: Youtube/PrintScreen

Inače naklonjen Apple „populaciji“, portal The Verge, objavio je vrlo zanimljiv tekst o tome na koji način je partnerstvo između kompanija Google i HTC, vredno 1.1 milijardu dolara, prava pretnja po kompaniju iz Kupertina.

Ne, Google NIJE kupio HTC - sad su partneri (FOTO)

Portal tekst otvara zapažanjem da dogovor sa HTC kompanijom za Google znači samo jedno - krajnja meta je Apple kompanija. Zanimljivo otvaranje uključuje vrlo hrabru konstataciju da su na tržištu važne tri figure - Nokia, koju je saradnja sa Microsoft-om raznela u milione komada, Apple, koji je još uvek vrlo jak i Google, koji je tek počinje, što je svima jasno nakon partnerstva sa HTC kompanijom.

To što je Google ugovorm dobio HTC pamet, ekspertizu u proizvodnji i dizajnu, kao i intelektualnu svojinu, govori jednu veliku stvar - da je Google spreman da postane prava hardverska kompanija. Ovo, prema The Verge konstataciji, nema nikakve veze s onim što je Google pokušao otkupom Motorola brenda, jer je tad bio bez jasne strategije, ali i cilja.

Google kreće u rat protiv iPhone-a“, tvrdi Vlad Savov s ovog portala.

Iako ovo gore zvuči apsurdno i Google ima ogroman broj sjajnih aplikacija i servisa na iOS ekosistemu, Apple je direktna pretnja kompaniji iz Mauntin Vjua i napravio je Siri tako da bude nezavisna od Google pretrage (koristi se Bing), a Maps aplikacija je dokaz da Apple može i bez Google pomoći da napravi sjajnu servisnu aplikaciju. Apple ima Apple Music, Apple iCloud, iMessages i sijaset sjajnih servisa, koji nemaju nikakve veze s Google ekosistemom, a s druge strane Google pokušava da napravi smartfon koji će u svakom smislu biti manje zavistan od iPhone smartfona.

Šta će biti s HTC telefonima, stižu li novi...

Cilj našeg tima jeste da ponudimo najbolje Google iskustvo svim korisnicima - putem hardvera, softvera i servisa - do svih ljudi na svetu“, rekao je Rik Osterloh, jedan od viših potpredsednika Google kompanije zaduženih za hardver. Način na koji je to rekao i reči koje je upotrebio neverovatno podsećaju na način na koji to govori i reči koje bira Tim Kuk! Upravo je tu ključ HTC karike - Google će u okviru svoje kompanije brže, lakše i smislenije biti u prilici da napravi sinergiju hardvera i softvera, po kojoj je Apple tj. iPhone toliko čuven.

Uz HTC zaposlene direktno pod svojim okriljem Google postaje dirigent najpopularnijeg i najšireg ekosistema aplikacija, servisa, softvera i hardvera. Ono što nije mogao da promeni kod ćudljivih proizvođača, koji uvek nameću neka svoja rešenja, Google i HTC će sad biti u prilici to da urade zajednički, da kontrolišu svaki, i najmanji, aspekat sinergije softvera i hardvera, koji će se praviti pod istim krovom. Kontrola sistema, njegov razvoj i upravljanje svime što će na njega stići sad je u Google i HTC rukama i to je nešto što će doneti veliku prednost Androidu sutrašnjice u odnosu na ovaj Android OS danas.

Apple ima potencijal u svojim rukama, ako proizvodnja čipova, grafike, procesora i Face ID-ja budu prihvaćeni od korisnika i pokažu se adekvatnim, ali Google ima konkretne stvari, sve ono što je Android operativnom sistemu nedostajalo i Apple premisa „da je to jedini savršen spoj hardvera i softvera na svatu“ više ne stoji. Jer, Google i HTC već su napravili najbolju kameru na Pixel uređajima, imaju „čisto“ Android iskustvo, brze nadogradnje, a isporuka telefona i praćenje potražnje su bolesti koje će biti preležane, pre nego kasnije, zaključuje The Verge.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi