Akciona kamera s Istoka: Nesalomiva, ide pod vodu… | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Akciona kamera s Istoka: Nesalomiva, ide pod vodu…

Kiša, sunce, pod vodom ili po snegu i u blatu - izazovite svoj novi foto i video aparat uz veću slobodu slikanja i snimanja!

 Izvor: Promo / Sony

Kompanija Sony na IFA 2017 sajmu u Berlinu predstavila je fotoaparat RX0 (DSC-RX0) koji otvara potpuno nove mogućnosti snimanja i inspiriše na izražavanja bez obzira na veštine korisnika. Ovaj model daje odličan kvalitet slike po kome je prepoznatljiva Sony RX serija sa unapređenim foto i video opcijama, u robusnom i ultrakompaktnom telu.

Dizajniran sa ciljem da prevaziđe postojeće granice fotografskog i video izražaja, ovaj uređajje podjednako praktičan za fotografisanje, snimanje video zapisa, kao i u okviru postavke više uređaja, za beleženje serija slika, video materijala i super-usporenih snimaka iz različitih perspektiva. Pritom, pogodan je za korišćenje u svim uslovima - po kišovitom vremenu, pod vodom, kao i u peskovitom i prašnjavom okruženju.

Svojim dimenzijama od približno 59mm x 40.5 x 29.8mm (ŠxVxD) i težinom od svega 110g, ovaj uređaj postavlja nove standarde u pogledu veličine i težine za premijum kompaktne fotoaparate.

Vrhunski telefoni, cena niža od očekivane (VIDEO)

Osim ostvarivanja efekata bullet-time i time-slice, novi višenamenski fotoaparat otvara mogućnosti za raznovrsnu organizaciju snimanja. Pomoću bežičnog radio upravljača FA-WRC1M, možete aktivirati do 15 RX0 fotoaparata, dok je preko mobilne aplikacije PlayMemories omogućeno bežično povezivanje do pet modela. Pritom, dizajn uređaja obezbeđuje jednostavno i pouzdano pričvršćivanje i pri otežavajućim uslovima snimanja.

Trenutno se razvija rešenje koje će omogućiti povezivanje i kontrolisanje dodatnih RX0 jedinica uz korišćenje pristupne tačke, a biće dostupno uz ažuriranje softvera u januaru 2018. godine. Za korisnike koji preferiraju povezivanje pomoću kabla, u toku je razvoj kontrolne kutije koja bi trebalo da bude dostupna u januaru 2018. godine.

Fotoaparat RX0 poseduje slojeviti Exmor RS CMOS tip 1.0 od 15,3MP, procesor BIONZ X i ZEISS Tessar T 24 mm F4 širokougaoni fiksni objektiv za slike visoke rezolucije bez izobličenja za RAW i JPEG formate, kao i za sve podržane video formate. Na raspolaganju je i okidač protiv distorzije (Anti-Distortion Shutter) od čak 1/32.000s za fotografisanje brzinom do 16kadrova u sekundi, pa su objekti u pokretu precizno obrađeni. 

Ovaj model je vodootporan na dubini do 10 metara, dok se sa kućištem MPK-HSR1 može koristiti na dubini do 100 metara. Takođe, uređaj je otporan na udarce pri padu sa dva metara visine, kao i na lomljenje pri sili od 200 kgf / 2.000 N, pa je dovoljno dugotrajan i izdržljiv prilikom otežavajućih uslova snimanja kojima konvencionalni fotoaparati ne mogu da se prilagode.

Novi 3D trend oduševio i zgrozio mnoge (VIDEO)

Fotoaparat pruža pregršt kreativnih mogućnosti i za snimatelje. Među njima je opcija za super usporeno snimanje brzinom do 1.000 kadrova u sekundi, zatim, na raspolaganju je 4K Clean HDMI izlaz za beleženje nekompresovanog video zapisa na eksterni rekorder. Uz funkcije MF Assist i Peaking, možete preciznije podesiti fokus, dok opcije Picture Profile i S-Log2 nude kreativnu slobodu za postizanje upravo onakvih rezultata kakve ste zamislili.

Za snimanje sa više uređaja i postprodukciju, naročito je praktična opcija prikaza vremenske oznake i korisničkog bita (Time Code / User Bit), dok opcija unapred nameštenog fokusa (Preset Focus) pruža dodatnu kontrolu tokom snimanja.

Isporuka modela RX0 na evropsko tržište će početi u oktobru, po ceni od približno 850 evra. Pune specifikacije uređaja možete videti ovde.

Sve vesti sa IFA sajma iz Berlina pogledajte na linku.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi