Otkrivamo sve što je Apple prećutao o iPhone X i 8 | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otkrivamo sve što je Apple prećutao o iPhone X i 8

Apple nam na iPhone 8/8 Plus i iPhone X premijeri, ipak nije otkrio sve stvari. Pogledajte o čemu se radi!

  Izvor: MONDO portal / Live stream

iPhone X, iPhone 8 i iPhone 8 Plus protutnjali su IT svetom i podigli dosad neviđenu prašinu - svi samo pišu, pričaju i komentarišu o ovim modelima, posebno o iPhone X.

Kao što smo vam već pokazali, iPhone X je najbliži ikad što se hardvera tiče najjačim Android konkurentima, a uporedili smo ga sa osam trenutno najjačih Android „flagship“ modela, pa pogledajte tu uporednu tabelu.

Ono što je nama najvažnije, ali to i nismo očekivali da Apple javno obnaroduje, to je da srpskog jezika u Apple uređajima, makar što se iOS 11 i iPhone ekosistema tiče, još uvek nema. Jezik telefona i dalje ne može da bude srpski, iako je srpska tastatura (ćirilica i latinica) podržana. Takođe, još uvek nema ni srpskog prediktivnog unosa ili provere pravopisa.

iPhone X protiv SVIH Android konkurenata (tabela)

Bionic A11 čip nesumnjivo je moćan. Sa 64-bita, novim sistemom neuronskog upravljanja operacijama u realnom vremenu (do 600 milijardi operacija u realnom vremenu), ali i dalje ne znamo koliko brza su njegova jezgra (ima ih šest ukupno), kao ni koliko ima RAM (pretpostavlja se da iPhone 8 i iPhone 8 Plus imaju po dva, dok bi iPhone X mogao da ima tri GB RAM).

Nije poznat ni kapacitet baterija. Za iPhone X se zna da traje dva sata duže nego iPhone 7, što bi u mAh moglo da znači šta? Nije poznato. Takođe, nema specifikacije o količini mAh ni za baterije modela iz iPhone 8 serije, osim da traju približno isto kao one na iPhone 7 i iPhone 7 Plus.

Apple nije spomenuo da, očekivano, nijedan od novih modela, neće imati audio 3.5 mm priključak, kao ni to da će se svi dodaci za bežično punjenje prodavati odvojeno. Takođe, Apple je na sva zvona obznanio da su novi iPhone modeli vodootporni, ali nije nigde spomenuo da nijedan od njih ne pokriva garancija ukoliko se u servisu utvrdi da je šteta na telefonu nastala prodiranjem tečnosti. Vodite računa o tome, ukoliko planirate kupovinu nekog od novih iPhone telefona!

Kompletne specifikacije Apple će otkrivati naknadno, polako, kao što je do sada uvek kad je novi iPhone uređaj u pitanju, a možda ćemo morati da sačekamo i prve testove uređaja, kad će mediji objaviti tačno koliko čega ima pod ekranima iPhone X, iPhone 8 i 8 Plus uređaja.

Jedva čekamo da čujemo!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

iPhone X — Introducing iPhone X — Apple
Izvor: Apple.

iPhone 8 — iPhone in a Whole New Light — Apple
Izvor: Apple.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA