Subotica dobija prostor za IT učenje i razvoj | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Subotica dobija prostor za IT učenje i razvoj

Subotički Startit Centar biće mesto za okupljanje IT profesionalaca, ali i dece i mladih koji žele da steknu prva znanja o progarmiranju, dizajnu i preduzetništvu.

  Izvor: Telekom Srbija
 Startit Izvor: Telekom Srbija

Kroz programe Startit Centara u poslednjih godinu dana prošlo je više od 20.000 mladih, a sada se listi gradova na kojoj se već nalaze Beograd, Inđija, Novi Sad, Vršac, Majdanpek, Zrenjanin i Valjevo, 5. septembra pridružuje i Subotica.

Kao i njegovi prethodnici, i Startit Centar Subotica će se fokusirati na edukaciju i okupljanje IT zajednice.

Ovaj Centar osniva se uz pokroviteljstvo Infostuda i partnerstvo kompanija Telekom Srbija, Nordeus i GoDaddy Europe.

EDUKATIVNI CENTAR

Novi centar će svima koij se zanimaju za IT pružiti priliku da steknu ili prošire svoja znanja iz ove oblasti i upoznaju ljude sličnih interesovanja. Onima koji imaju više iskustva, Centar će omogućiti da ga podele i pomognu razvoju tehnološke i preduzetničke zajednice. Rezultat toga biće radionice, seminari, predavanja i meetupi.

INFOSTUD HUB

Infostud Hub u okviru koga se nalazi i Startit Centar Subotica nastao je kao korak unapred za Webinarium coworking prostor koji od 2013. godine postoji u ovom gradu. Coworking prostor će raspolagati sa 24 mesta, pet sala za sastanke, kao i drugim pogodnostima za stanare i posetioce.

"Cilj nam je da, pored pomenutog okupljanja zajednice, budemo i prostor za edukaciju i informisanje javnosti, posebno mladih ljudi, o upotrebi novih tehnologija. Želimo da im pomognemo da unaprede svoje lične i profesionalne potencijale, a samim tim i povećamo zaposlenost. Takođe, cilj nam je i da ih motivišemo da pokrenu svoje tehnološke firme u Subotici i okolini i da se tako ovde stvori startap ekosistem. Mi ćemo im pružiti logističku i mentorsku podršku. Infostud Hub je otvoreno mesto za sve pojedince, timove, studente, freelencere, i sve druge koji imaju želju i volju da jačaju IT scenu Subotice", izjavio je jedan od osnivača i direktora Infostud grupe Branimir Gajić.

BESPLATNI KURSEVI

Za početak rada Startit Centra Subotica već su u planu kursevi pravljenja igara za decu, programiranja za nezaposlene, kao i veliki broj predavanja čiji detalji će biti saopšteni na otvaranju.

Otvaranje Startit Centra Subotica i Infostud Haba je zakazano za utorak, 5. septembar u 18 časova, na adresi Korzo 1 u Subotici.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi